KıbrısManşet

Davulcu, akaryakıt zammına tepki gösterdi

Toplumcu Kuruluş Partisi Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, akaryakıt zammına tepki gösterdi

Davulcu: Zamlar nedeniyle yurttaşın satın alma gücü her geçen gün biraz daha geriledi

Davulcu, “Piyasayı ucuzlatacağı safsatasıyla işbaşına gelen UBP-DP-YDP azınlık hükümeti zamları seriye bağladı. 45 günde akaryakıta ikinci kez zam yapan hükümet böylelikle piyasadaki tüm mal ve hizmetlere otomatik zam yapılmasının yolunu açtı” dedi.

Davulcu, Mal ve hizmet fiyatlarına yapılan okkalı zamlar nedeniyle birey yurttaşın satın alma gücü her geçen gün biraz daha gerilediğini, hükümetin Hayat Pahalılığı ödeneğini dondurma çabaları ise ekonomik akıl ile hiç bağdaşmadığını söyledi.

Davulcu’nun açıklamasının devamı:

Özel sektör çalışanlarının hayat standartları yerlerde sürünür hale gelmiştir. Çalışma koşullarındaki yasadışılığın en üst seviyeye çıktığı bu dönemde zaten çok sınırlı olan Toplu İş sözleşmesi düzenini ortadan kaldırmaya yönelik yasa değişiklikleri büyük tepki toplamaktadır.

Zaten açlık sınırının altında olarak belirlenen Asgari Ücret Yılbaşından bu yana geçen süre içinde iyice erimiş bulunmaktadır. Yılın ikinci Asgari Ücretinin 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek şekilde yeniden belirlenmesine ihtiyaç vardır.

Ülkemiz üzerinden milyar dolarla ifade edilen kumar paraları kazanılıyorken, “kaynak sıkıntısı var” diyerek çalışan ve emekli kesimlerin gelir seviyesini daha da aşağılara çekme gayretleri bu hükümetin ne amaçla kurdurulduğunu ortaya koymaktadır.

Yamalı bohça görünümlü azınlık hükümetini çalışanların ve emeklilerin ekmeğinden ellerini çekmeye davet ederken, ne kadar geciktirseler de seçimin çok yakında olduğunu hatırlatmak isteriz.











Başa dön tuşu