KıbrısManşet

Arıklı: Arıklı’dan bir ‘hükümeti dağıtırım’ tehdidi daha

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu‘nun genel başkan seçilmesi ve Başbakan olması durumunda, partisi YDP‘nin hükümetten çekileceğini açıkladı

Arıklı: Türkiye’yle ilişkilerini düzeltmeden Başbakanlığa oynuyor

Arıklı, Kanat T‘de Dilek Kırıcı‘nın sorularını tanıtladığı yayında, geçtiğimiz UBP kurultayında, en yüksek oyu almasına rağmen ikinci turdan çekilen aday Faiz Sucuoğlu’nun yeniden aday olacağını hatırlattı.

Sucuoğlu’nun Türkiye’yi töhmet altında bıraktığını ileri süren Arıklı, “Faiz Bey neden çekildiğini hala açıklayamadı ama ‘baskı var’ diyor. Her şeye rağmen tekrar adayım’ diyor. O zaman niye çekildin, ne gerek vardı? Bir de Türkiye’yle ilişkilerini tam düzeltmeden partinin başına yani Başbakanlığa oynuyor” dedi.

“Bizimle mümkün değil, Zaroğlu destek versin, seçime kadar götürsünler”

Sucuoğlu ile birlikte yürüme imkanlarının olmadığını belirten Arıklı, bunu şimdiden deklere ettiğini, sonra kimsenin bir sürprizle karşılaşmamasını söyledi.

Arıklı, “Sucuoğlu seçilirse zaten bize ihtiyacı yok. YDP 1 milletvekilidir. İsterlerse başka partilerle koalisyon yapsınlar ya da Bertan Zaroğlu destek versin ve 26 vekil ile seçime kadar götürsünler. Zaroğlu ile Sucuoğlu’nun arası iyi zaten. Ama bizim olmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu