KıbrısManşet

Elcil: Hukukun aldığı kararı selamlıyorum

Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdulrulması kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan sendikalardan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil hukukun kararını selamladıklarını söyledi

Elcil: Hukukun aldığı kararı selamlıyorum

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin, meclis açık olduğu halde Anayasa’ya aykırı olarak Yasa Gücünde Kararname ile durdurmaya çalıştığı Hayat Pahalılığı ödeneği Anayasa Mahkemesi’ne tosladı ve mahkeme kararı durdurdu.

Davayı açan sendikalardan olan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Özgür Gazete‘ye yaptığı açıklamada, kararı selamladıklarını söyledi.

Bunun kararının böyle çıkacağını başından beri bildiklerini belirten Elcil, “Anayasa maddesi açıktır. Azınlık Hükümeti’nin, meclis açık olduğu bir dönemde, Yasa Gücünde Kararname geçirme yetkisi yoktur. Hukukun aldığı kararı selamlıyorum” dedi.

“Hükümet de umarım bu yanlış tutumundan geri adım atar”

Kendilerinin davayı açarkenki iddialarının da bu doğrultuda olduğunu anlatan Elcil, Anayasa Mahkemesi’nin de bu hukuk ihlaline dur dediğini ve aynı mahkemenin daha önce de buna benzer kararlar verdiğini hatırlattı.

Hükümetin daha önceki emsal kararlara rağmen, inat ve ısrarla aynı yanlışı sürdürdüğünü söyleyen Elcil,  “Hükümet de umarım bu yanlış tutumundan geri adım atar” dedi.

“Sn. Denktaş’ın HP ile ilgili görüşlerinin tamamına katılıyoruz”

Demokrat Parti (DP) milletvekili Serdar Denktaş‘ın, ‘Hayat Pahalılığı ödeneğinin kaldırılması piyasaya düşecek olan paranın azalması ve ekonomik riskin büyümesi anlamına gelir’ ifadelerine de katıldıklarını belirten Elcil, şunları kaydetti:

Sn. Denktaş’ın Hayat Pahalılığı ödeneği ile ilgili dile getirdiği görüşlerin tamamına katılıyoruz. Doğru bir duruş ve tavırdır, hükümetin o görüşleri dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz. 

Denktaş’ın da dediği gibi, ülkede bir ekonomik sıkıntısı varsa bunun ilk adımı tasarruftur”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu