KıbrısManşet

Bengihan: Azınlık Hükümeti halkı açlığa mahkum etti

Bu Memleket Bizim Platformu, hükümetin vatandaşlık politikasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı

Altı ay içinde 2 bin 500 kişiye vatandaşlık

Kendi vatandaşından umudunu kesen hükümetin, vatandaşlık dağıtımına hız verdiği ifade edilen açıklamada, “Altı ay içinde 2 bin 500 kişiye vatandaşlık verilmesi bu ruh halinin göstergesidir” ifadesi kullanıldı.

Bu Memleket Bizim Platformu adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından okunan açıklamada “Ülkeye yıllarca nüfus taşıyarak, demografik yapıyı değiştirenler, taşınan nüfusa da vatandaşlık vererek bunu siyasal yapıya şekil vermek için de araç olarak kullanmaktaydılar” denildi.

Bengihan: En fazla vatandaşlığın verilmesi için seferberlik halinde olunduğu ortadadır

Açıklamada, bu hükümet döneminde sürecin ‘inanılmaz’ boyutlara geldiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığında çeşitli bölümlerdeki personelin vatandaşlık verilen bölümlere kaydırıldığı ifade edilen açıklamada, “Mümkün olan en fazla vatandaşlığın verilmesi için seferberlik halinde olunduğu ortadadır” ifadelerine yer verildi.

Pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret edilen açıklamada, hükümetin bu şartlarda zam yapması eleştirildi.

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

İstirdat projesi çerçevesinde yıllarca nüfus taşıyarak demografik yapıyı değiştirenler, taşınan nüfusa da vatandaşlık vererek bunu siyasal yapıya şekil vermek için de araç olarak kullanmaktaydılar.

Azınlık hükümeti döneminde vatandaşlık verilmesi süreci inanılmaz boyutlara geldi, bakanlıkta çeşitli bölümlerdeki personeller vatandaşlık verilen bölümlere kaydırılarak insan kaynakları maksimum derecede kullanılarak mümkün olan en fazla vatandaşlığın verilmesi için Bakanlık için seferberlik halinde olunduğu ortadadır.

Pandemi nedeniyle birçok işyeri kapanırken binlerce insanımız işsiz kalmış, binlerce çalışanın gelirleri düşmüş, asgari ücretle çalışanlar açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiştir. Kamu görevlilerinin, emeklilerin hayat pahalılığı ödeneği dondurulup çalışanlar yüksek enflasyon karşısında korumasız bırakılırken UBP-DP-YDP Hükümeti zam yapmaya devam ederek adeta halkı açlığa mahkum etmiştir.

Ekonomik krizin faturasını çalışanlara, dar ve sabit gelirli kesimlere kesen hükümet diğer yandan yandaş istihdamına ve müdür müsteşar atamalarına devam etmektedir.

Tüm bunları izleyen halkımız, hesap gününü beklemektedir. Kendi vatandaşından umudunu kesen hükümet panik içinde her seçim öncesi olduğu gibi vatandaşlık dağıtımına hız vermiştir. Altı ay içinde 2500 kişiye vatandaşlık verilmesi bu ruh halinin göstergesidir. Hem istirdat projesi hem de koltukta kalma uğruna demografik yapıyı değiştirerek halkının iradesini ipotek altına almaya çalışmak bir hükümetin halkına karşı işleyebileceği en büyük ihanettir.

Sağlık, eğitim gibi insan odaklı hizmetler mevcut nüfusa dahi yeterli düzeyde verilemezken, halk özelden hizmet almaya mecbur bırakılırken kendi saltanatlarını devam ettirme uğruna hiçbir sınır tanımadan vatandaşlık dağıtanlar ülkesini ve halkını sevdiğini iddia edemezler.

Ülkesini ve halkını seven siyasetçiler kendi halkını ülkesinde azınlık duruma düşürecek şekilde ülkesinin vatandaşlığını seçim pazarlığında malzeme yapmaz. Ne yazık ki ülkemizi yönettiğini iddia eden UBP-DP-YDP Hükümeti halktan tamamen kopuk, tüm yetkilerini devretmiş, buyruk alan bir konumda dışarıdan gelen emirleri uygulamaktadır.

Kıbrıs sorununun çözümünü istemeyen, Kıbrıslı Türkler dünyadan kopuk, izole bir şekilde keyfi icraatlarla yönetmeye alışan bu zihniyet kendi iktidarını sürdürmek için her yolu mubah saymaktadır.

Uyguladıkları halk düşmanı ekonomi politikaları sonucu halkımızı günden güne fakirleştiren, gençlerimize göç etmekten başka yol bırakmayanlar, vatandaşlık dağıtarak kendi saltanatlarını sürdürmeye çalışmaktadır.

UBP-DP-YDP Hükümetinin, ülkemizin demografik yapısını hızla değiştirerek Kıbrıslı Türklerin iradesini ipotek altına almaya yönelik vatandaşlık politikaları karşısında Kıbrıs Türk toplumunun iradesine sahip çıkmak, kendi ülkesinde azınlık durumuna düşmesini engellemek için mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız.











Başa dön tuşu