KıbrısManşet

Arıklı: Sucuoğlu seviyesiz bir tepki verdi

Ekonomi ve Enerji Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu arasındaki atışma sürüyor

Arıklı: Sucuoğlu, sert ve seviyesiz bir tepki gösterdi

Arıklı‘nın Kanal T’de kullandığı ifadelere Özgür Gazete‘ye konuşarak cevap veren Sucuoğlu’na Arıklı’dan cevap gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arıklı, “Sucuoğlu, sert ve seviyesiz bir tepki gösterdi” dedi.

“Demecim bir durum tespitidir”

“Sucuoğlu’nun kazanması halinde, YDP olarak hükümetteki pozisyonumuzu tekrar gözden geçireceğimizi, kişisel tercihimin Hükümetten çekilme yönünde olacağını ama son sözü parti yetkili kurullarımın söyleyeceğini söyledim” ifadelerinin UBP’nin kurultayına bir müdahale olmadığını iddia eden Arıklı, demecinin bir durum tespiti olduğunu, tehdit ve şantaj olmadığını ileri sürdü.  Arıklı ayrıca, Sucuoğlu’nun açıklamalarının sert ve seviyesiz olduğunu savundu. 

“Kişisel düşüncem seçilmeniz durumunda hükümetten ayrılmamız”

Kişisel düşüncesinin Sucuoğlu’nun UBP genel başkanlığına seçilmesi durumunda hükümetten ayrılmaları olduğunu yineleyen Arıklı, YDP’nin yetkili kurullarının ne diyeceğini bilmediğini ifade etti.

“Bizsiz de yürüyebilecek bir Hükümette biz niye olalım?”

Sucuoğlu’nun başbakan olması durumunda, yürüyebilecek bir hükümet olması durumunda “Hükümette biz niye olalım” sorusunu soran Arıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Keyfi olarak zevk için yaptığım bahsettiğiniz zamları geri alırsınız”

Benim keyfi olarak zevk için yaptığım bahsettiğiniz zamları geri alırsınız. Bu zeka ve yeteneğin siz de fazlası ile var olduğuna eminim.

Ayrıca siz daha önce başka hükümet formüllerinin de olduğunu söylememiş mi idiniz. Buyurun peşinen elinizi rahatlatıyorum.”

Ne olmuştu?

Arıklı, Kanal T’de katıldığı bir programda Sucuoğlu’nun UBP gene başkanlığını kazanması durumunda hükümetten çekileceklerini ifade etmişti. Arıklı’nın bu sözleri üzerine Özgür Gazete’ye konuşan Sucuoğlu ise Arıklı’ya, “Yazıklar olsun. Kendisi zamdan başka ne yaptı?” demişti.

Sucuoğlu’nun Özgür Gazete‘ye yaptığı açıklamalar için tıklayınız.











Başa dön tuşu