KıbrısManşet

Elcil’den DAÜ Rektörlüğü’ne mektup

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Genel Sekreteri Şenel Elcil, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki yasal uygulamaları hiçe sayıp ticari şirket kurması konusunda Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne, mektup gönderdi

Elcil: Yasalar çerçevesinde gereken adımın atılmasını bekliyoruz

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Üniversitenin akademik kadrosunda olan ‘Yüksek Öğrenim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu’ (YÖDAK) başkanlık görevine atanan Turgay Avcı’nın, Netkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Sekreteri Cavit Tuna ile iş ortaklığı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Elcil’in mektubunun tamamı şu şekilde:

Üniversite akademik kadrosunda olup, şu anda “Yüksek Öğrenim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu” (YÖDAK) başkanlık görevine atanan Sn. Turgay Avcı’nın, Netkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Sekreteri Cavit Tuna ile iş ortaklığı olduğunu tespit etmiş durumdayız.

Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’nde MŞ 17774 numarası ile kayıtlı bulunan T&C Technic Mechanic and Safety Services LTD şirketinin %50 hissesine sahip Sn. Turgay Avcı’nın bu şirketi üniversitenizde çalıştığı dönemde kurmuştur.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde çalışan akademik personelin ikinci iş yasağına uymak zorunda olduğu gerçeğinden hareketle ilgili şahsın üniversite yönetiminin bilgisi dışında başka bir üniversite ile iş ilişkisine girip, ticari şirket kurması konusunda yasalar çerçevesinde gereken adımın atılmasını bekler, olayın takipçisi olacağımızı saygılarımızla bilgilerinize getiririm.











Başa dön tuşu