KıbrısManşet

Özyiğit: Sendikacılık da benim kimliğimin bir parçasıdır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede bir toplum mühendisliği yapıldığını ve Kıbrıs’ın kuzeyinde bir ümmet toplumu yaratılmak istendiğini vurguladı

Özyiğit: Sendikacılık da benim kimliğimin parçasıdır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası‘nın 37. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Özyiğit, herhangi bir sendikanın genel kuruluna gittiğinde, eski bir sendikacı olarak çok farklı duygular yaşadığını söyledi.

Özyiğit, “Zaman zaman partide de ‘Başkan galiba hala sendikacılıktan vazgeçemedin’ diyorlar. Evet vazgeçemedim, vazgeçmedim. Öğretmenlik gibi sendikacılık da benim kimliğimin parçasıdır” dedi.

“Bu memleket bizimdir ve gidecek başka yerimiz de yoktur”

Emek, barış ve özgürlük mücadelesinin, hangi ad hangi sıfat ve hangi görevde olunursa olunsun, devam edeceğini vurgulayan Özyiğit, gidilecek başka bir ülkenin olmadığını söyledi.

Özyiğit, “Bizim başka ülkemiz yoktur. Başka yere gitmeye niyetimiz de yoktur. Bu memleket bizimdir. Bu ülkede laik ve demokratik bir düzende yaşamak istiyoruz. Bunun karşısında kim durursa dursun, biz de onun karşısında duracağız” dedi.

“Kendisini 23 Nisan çocuğu gibi Başbakan olarak buldu”

Kıbrıs’a yapılan müdahalelere, ister denizin öte yakasından, ister güneyden isterse emperyalist ağa babalardan gelsin, karşı duracaklarını söyleyen Özyiğit, dik duruşlarının devam edeceğinin altını çizdi.

Özyiğit, “Türkiye’nin en üstünde oturan kişi açıkça son Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etti. Sonra da bir partinin genel kuruluna müdahale edildi. Bir kişi de kendisini 23 Nisan çocuğu gibi Başbakan olarak buldu” dedi.

“İlahiyat Koleji’ni devretmedim diye beni sevmedi birileri”

Ekonomi ve Maliye Bakanlıklarına yapılan ince ayar hükümetin kurulduğunu hatırlatan Özyiğit, hükümetin bir yandan TC ile imzaladıkları bir sürü protokol olduğunu ve her şeyi devretmeye başladığını vurguladı.

Özyiğit, “Bir okulu devretmediğim için beni sevmedi birileri. İlahiyat Koleji’ni denetlediğim ve Türkiye’den gönderilen 6 öğretmeni geri gönderdiğim için. Ama şimdi hükümete gelenler, üniversiteyi bile TC’ye devretti” dedi.

“Toplum mühendisliği yapılıyor, ümmet toplumu olmamız isteniyor”

Özyiğit şöyle devam etti;

Bu ülkede yeni bir toplum. Mühendisliği yapılıyor. Ümmet toplumu olmamız isteniyor.

Kuşkusuz saldırı, emekçilere yönelik daha da büyüktür.

Zaten pandemi nedeniyle sıkıntılar var, işsizlik var.

Esnafımız için her şey daha zor ama buna rağmen elbirliği ile nasıl yaparız ve kendi ayaklarımız üstünde dururuz, bunu düşünmeliyiz.

Nasıl ki 1960’lı yıllarda olduğu gibi, nasıl 1995 yangınında, elektrik santrali patladığında olduğu gibi dayanışırız, buna bakmamız lazım.

Dik durmaya devam edeceğiz. Asla boyun eğmeyeceğiz”











Başa dön tuşu