KıbrısManşet

Bengihan: UBP-HP Hükümeti sağlık personeline hak ettiği değeri vermemiştir

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası KTAMS Başkanı Güven Bengihan, UBP-HP Hükümetinin, seçim gaylesine düştüğü için sağlık çalışanlarını unuttuğunu öne sürerek, hükümete her gün bunu hatırlatma görevinin çalışanların örgütü olarak kendilerinde olduğunu söyledi

Bengihan: UBP-HP Hükümeti sağlık personeline hak ettiği değeri vermemiştir

Bengihan’ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

“Covid-19 pandemi sürecinde kendinin ve ailesinin sağlığı büyük risk altında iken gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan sağlık personeline hak ettiği değeri UBP-HP Hükümeti ne yazık ki vermemiştir.

Sağlık personelinin göstermiş olduğu fedakarlık karşısında “hakkınızı ödeyemeyiz” dediler ve gerçekten de söyledikleri gibi kamu sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çalışmış oldukları ek mesai ücretlerini hala daha ödemediler.

“Söz vermesine rağmen hala ödenmemiştir”

Bayramın birinci günü Sağlık Bakanının da bulunduğu ortamda Sn. Ersin Tatar Nisan ayı ek mesailerinin Ağustos ayı içinde ödeneceği sözünü vermesine rağmen hala ödenmemiştir.

Ayrıca Maliye Bakanı Sn. Olgun Amcaoğlu tüm sendika başkanlarının bulunduğu bir toplantıda Ağustos ayının 15’ine kadar sendikalarımızı görüşmeye çağıracağı ve ek mesailerin ödenmesi ile ilgili takvimlendirme yapacağı sözü vermesine rağmen bugün oldu ne Başbakan ne de Maliye Bakanı söz verdikleri gibi ne Nisan ayı ek mesaileri ödenmiş, ne de kalan ayların takvimlendirilmesi için toplantı çağrısı yapılmıştır.

“Biz görevimizi  yapmaya devam edeceğiz”

Pandemi sürecinin tüm yükünü çeken, hem fiziken  hem de psikolojik olarak yıpranan sağlık çalışanlarının hakkının fazlası ile ödenmesi gereken bir dönemde emeklerinin karşılığını dahi alamamaları UBP-HP Hükümetinin büyük ayıbıdır.

UBP-HP Hükümeti seçim gaylesine düştüğü için  sağlık çalışanlarını unutmuş olabilir. Onlara her gün hatırlatma görevi çalışanların örgütü olarak bizimdir. Biz görevimizi  yapmaya devam edeceğiz.











Başa dön tuşu