KıbrısManşet

Aşıksoy: Salgın aldı başını gidiyor, tüm sektörler zorda

Sosyal Adalet Hareketi ve Karantinasız Girişlere Hayır Grubu Başkan ve Sözcüsü Saffet Aşıksoy, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin online eğitim kararı alması üzerine, eyleme gideceğini söyleyen Mağusa esnafına destek belirten Ekonomik Örgütler Platformu’nu eleştirdi
Aşıksoy’un açıklaması şu şekilde;
“Haziran ayında, kapıların tekrar açılması gündeme geldiğinde defalarca uyarmıştık. Yüksek Risk Grubu ülkelerden gelenlere karantinasız giriş hakkı verilirse, salgının çok daha şiddetli tekrarlayacağını ve sağlığın yanında ekonominin de çökeceğini söylemiştik.
Bu yüzden güvenli ülke turizm konsepti oluşturmuş ve bunun uygulanması durumunda, öğrenci başta olmak üzere, birçok kişinin, virüsten arındırılmış bir ülkede yaşamak isteyeceğinden, ülkenin ekonomisinin zora girmeden ve sağlığımızı da koruyarak bu kötü günleri atlatacağımızı vurgulamıştık.
O günlerde bu konuda örgütlerden çok destek görmemiştik.
Bugün geldiğimiz noktada, salgın aldı başını gidiyor ve tüm sektörler zorda. Esas lokomotifimiz olan eğitim sektörü, salgının kontrolden çıkmasından dolayı uzaktan eğitim kararı verdi.
Bu da, bir nefes almak için öğrencileri bekleyen esnafı üzdü ve belki de son umutları da suya düştü.
Bu noktada esnafımızın isyanı anlaşılabilir olmakla birlikte, tepkilerinin üniversitelere yoğunlaşması doğru değildir.
Ekonomik Örgütler Platformu’nun da esnafın üniversitelere karşı yapacağı eylemi destekliyor olması ne yazık ki, hala sorunun kaynağını görmek istemediklerinin bir göstergesidir. Sorun, riskli ülkelerden gelişlere 14 gün karantina uygulanmamasıdır.
Ve bu böyle devam ettiği sürece bilinmelidir ki sadece güz dönemi değil, bahar dönemi de kaybedilecektir.
Başta esnaf olmak üzere, tüm örgütlere çağrımız, tepkilerini, aldığı yanlış kararlar ve uygulamalarla, bu yaşadığımız kontrolsüz salgının sorumlusu olan hükümete yoğunlaştırmaları ve esas sorun olan karantinasız girişlere karşı durmalarıdır.
Haziran ayından itibaren bu uygulamayı yapsalardı ekonomimiz bu kadar dibe vurmazdı”










Başa dön tuşu