KıbrısManşet

Taçoy: Parti taban bir an önce kurultay istiyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede tek başına iktidara gelebilecek yegane partinin UBP olduğunu öne sürerek, üyelerin de bunun bilincinde olarak bir an önce kurultayın yapılmasını istediğini söyledi

Taçoy: Partiyi çok daha ileri noktalara taşıyabilirim

Kıbrıs TV’de ‘Haluk Yerli ile Sabah Sabah‘ programına katılan Taçoy, siyasi tecrübesiyle günün koşullarını da inşa ederek partiyi çok daha ileri noktalara taşıyabileceğini söyledi.

Hal Yasa Tasarısı ile ilgili gelişmelere de yanıt veren Taçoy, yasanın üreticiyi koruduğu gibi fiyatlandırma açısından tüketiciyi de koruduğunu söyleyerek, yasal çerçeve ile denetim altına alınmasının amaçlandığını kaydetti.

“Meclisin çalışma düzeninden memnun değilim”

Bir vekilin esas görevinin meclis çalışmaları olduğunu ve kendisinin de milletvekili olduğu sürece bu hassasiyeti gösterdiğini söyleyen Taçoy, tüm vekillerin asli ve birinci görevinin bu olması gerektiğini vurguladı.

Meclisin çalışma düzeninden memnun olmadığını ifade eden Taçoy, komitelerdeki üye sayılarının düzenlenmesi gerektiğini, bunun yasaların hızlı ve zamanında çıkması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yasaların hızlı çıkmasının vekillerin ortaya koyacağı çabalara da bağlı olduğunu işaret eden Taçoy, dünyanın bir çok ülkesinde parlamentolarda yasalar için çıkması için tarihler verildiğini anımsattı.

“Karşı tarafın bize sunduğu öneri ‘Azınlık’ olarak yaşamak”

Taçoy, 1986 yılında mezun olup adaya döndüğünü, o tarihen beri de adada iki kesim olduğunu söyleyen Taçoy, bunlardan birinin tek tanınmış olarak kendini ifade ettiğini ve elinde olan bu gücü kimseyle paylaşmadığını belirtti.

Taçoy, “Bize sunduğu öneri ise ‘Azınlık olarak yaşamak’. Kıbrıs Türk ise kendi bağımsızlığını ortaya koyan bir yapı istiyor” iddiasında bulundu.

“Pazar yoksa Direk uçuşların bir anlamı olmaz”

Direk uçuşlar konusunda da fikirlerini paylaşan Taçoy, bunun açılmasının büyük bir beklenti olduğunu  ancak direk uçuşla ilgili büyük bir Pazar yoksa fazla bir anlamı olmayacağını kaydetti.

Bunun temel amacının insanların hayatını rahatlatmak olduğunu belirten Taçoy, direk uçuşun aslında tanınma değil açılımları kolaylaştıran, ekonomik faktörlerin gelişmesini sağlayacak bir araç olabileceğini öne sürdü.

“Zaman zaman saygı duyulmuyor”

Genç kuşağa baktığında büyük bir azim gördüğünü ifade eden Taçoy, bu azmi çok daha yukarılara taşımanın tecrübeleri siyasetçilerin görevi olduğunu belirtti.

Yapılan hastanenin büyük bir avantaj sağladığını söyleyen Taçoy, kim ne derse desin , kim yaparsa yapsın hastanenin devletin olduğunu ve devletin kontrolü altında hizmet verdiğine dikkat çekerek bunun için bir teşekkür edilmesi gerektiğini ifade etti.

Taçoy, birilerinin devlet için bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak buna zaman zaman saygı duyulmadığının görüldüğünü ve yapılanın halkın refahını geliştirmek için olduğunu söyledi.

“Tek başına iktidar olabilecek parti UBP’dir”

Ekonomi ve altyapıyı geliştirmek için yapılması gereken bir çok iş olduğunu söyleyen Taçoy, bu hedeflerin, Bakanlığı döneminde Vizyon 2023 çalışmasında da ortaya konulduğunu belirtti.

Taçoy son olarak şunları kaydetti:

Sorunların çözümünde ayrı bir tonlama olması gerekiyor. Ülkenin gelişmesinde geçmiş dönemlerde yapılanlardan örnek alarak yola koyulmak gerekiyor.

UBP’ye Başkanlık edeceğime eminim. KKTC’nin gelişmesine dönük bir çok tuğla örerek yola devam etmek istiyorum.

Ülkede tek başına iktidar olabilecek tek parti UBP’dir. Parti tabanını da bunu çok iyi biliyor ve bu nedenle bir an önce kurultaya gidilmesini arzu ediyor











Başa dön tuşu