KıbrısManşet

Avrupa Maaşlı Doktorlar Federasyonu genel kurulu online yapıldı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin de asli üyesi olduğu Avrupa Maaşlı Doktorlar Federasyonu, FEMS’in Sonbahar 2020 genel kurulu 25 Eylül 2020 günü online olarak yapıldı

ozgur_gazete_kibris_fems

Genel Kurul’a Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni temsilen Başkan Dr. Özlem Gürkut, Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Dt. Ahmet Özant katıldı.

Genel kurula çeşitli Avrupa ülkelerinden FEMS üyesi hekim örgütlerini temsilen 30 temsilci katıldı

Genel kurul gündeminde hekimlerin ve sağlık sistemlerinin ortak sorunlarının yanı sıra COVID-19 pandemisi de vardı.

Her örgütün ülkesine ait raporu da sunduğu online toplantıda yapılan COVID-19 güncellemeleri şu şekildeydi: Günümüzde pandeminin başlangıcına göre daha fazla test yapılıyor, daha fazla enfekte insan tespit ediliyor. Birçok ülkede ikinci dalga yaşanıyor. Hastalığın daha hafif seyrettiğine dair gözlemler var ancak buna rağmen hastanelerin kapılarında daha uzun bekleme listeleri var.

Bazı ülkelerden gelecekte önemli bir etkisi olacağı belli olan onkolojik hastaların tespitinin COVID-19 pandemi sürecinde azaldığı bildirildi.

ozgur_gazete_kibris_fems2

Birçok ülkedeki doktor, hemşire ve sağlık çalışanı eksikliği ve sınırlı sayıda yoğun bakım imkânı bulunması başlıca sorunlar arasında gösterildi. Sağlık çalışanları ile siyasi karar vericiler arasındaki koordinasyon eksikliğine dikkat çekildi.

Örgütler, birçok ülkede pandemi sürecinin başından beri hükümetler tarafından alınan toplumsal tedbirlerin yanı sıra sağlık çalışanlarının maaş ve özlük haklarındaki ek iyileştirmelerin halen devam ettiğini bildirdi. Bunun yanında yine birçok ülkede sağlık çalışanlarında toplumların geneline göre daha yüksek oranda COVID-19 saptandığı da raporlandı

 











Başa dön tuşu