KıbrısManşet

Özgürgün: Büyükelçi’nin kapısını aşındırma, Büyükelçi sana gelsin

İstanbul Nişantaşı‘nda yaşayan, meclise dahi gelmeden milletvekilliği maaşını alan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hüseyin Özgürgün, partisinden bir beklentisinin olmadığını ama iade-i itibarını geri almak için aday olacağını söyledi

Özgürgün: Parti tabanı sıkıldı ve yıprandı

Kıbrıs Postası‘nda Gökhan Altıner‘in programına telefonla bağlanan Özgürgün, UBP içinde sürekli müdahaleden bahsedildiğini söyleyerek, parti tabanının bundan sıkıldığını ve yıprandığını belirtti.

Özgürgün, “Bana gelen telefonları bir bilseniz inanamazsınız. Hala daha müdahale deniliyor. Parti sıkıştı. Kurultaysa kurultay ama açın artık yolu” dedi.

“Artık bardağın taştı”

UBP kurultayına tek adayla gidilmesi yönünde bazı partililerin açıklama yaptığını söyleyen Özgürgün, bunun yönlendirme olduğunu ve artık bardağın taştığını anlattı.

Özgürgün kurultayda kimi desteklediği sorusuna da, “Ben hiçbir zaman kişilerin veya partinin başarısı dışında şahısların önünün kapatılmasına izin vermedim hatta açtım. Tahsin Ertuğruloğlu‘nun, partiye geridönmesi için nasıl uğraştığımı herkes bilir. Benim hiçbir şahısla bir derdim olmadı” dedi.

“Aynı görüşte olan insanlar parti içinde darmadağın”

Tek derdinin partinin birliği ve bütünlüğü olduğunu ama aynı görüşte olan insanların parti içinde darmadağın olduğunu belirten Özgürgün, kendisinin adayların herhangi birinin tarafında olmadığını söyledi.

Özgürgün, “Benim Faiz Sucuoğlu, Ersan Saner ya da Hasan Taçoy gibi bir tarafın olamaz. Ben dışarıda gibi görünerek parti içine tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Doğru olan partinin önünün açılması ve erken seçimin geciktirilmemesi.Çünkü orada da tıkanıklık var” dedi.

“Potansiyelimi bir yere yönlendirmek gibi bir niyetim yok”

Kendisinin bugünden sonra ne Genel Başkanlıkta ne Başbakanlık’ta ne de Bakanlıkta gözünün olduğunu söyleyen Özgürgün, kendisinin adının kullanıldığını da öne sürdü.

“Benim adımı kimse kullanmasın” diyen Özgürgün, kendisinin potansiyeli olduğunu bildiğini ama o potansiyeli de bir yerlere yönlendirmek gibi bir niyeti olmadığını vurguladı.

“Türkiye ile beraber hareket edin ama bunu insanların gözüne sokmayın”

Özgürgün, parti içindeki genel başkan olmak isteyen adayları kastederek, kimsenin TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin kapısını aşındırmaması gerektiğini belirtti.

Özgürgün adaylara bir de taktik vererek, “Büyükelçi’nin kapısını aşındırma, Büyükelçi sana gelsin. Bunları halka gösterme, gösterirsen tepki çekersin. Türkiye ile beraber hareket edin ama bunu insanların gözüne sokmayın” dedi.

“Ülkeye de gelemez duruma düştüm”

Yaklaşık 2 yıldır adaya dahi gelmeden vekil maaşı alan Özgürgün, şu anki meclis yapısının itibarlı bir meclis olmadığını söyleyerek, meclise de gelmek istemediğini belirtti.

Özgürgün, “Bir vekil birine tecavüz etmediyse, sen bu polemiklerle dokunulmazlık kaldıramazsın. Ama ne oldu, ülkeye de gelemez duruma düştüm. Ben görüyorum yargı ve savcılık etki altındadır ve siyasi güdürlerle karar verebilir” dedi.

“Yargıya güvenmiyorum”

Özgürgün son olarak şunları kaydetti:

“O yoğun konuşmaların yargı üzerinde etkisi olacak, böyle bir yargılamaya da karşıyım. Hukuki olsa sıkıntı yok ama hukuki olmayacağını görüyorum. Yargıya güvenmiyorum.

İade-i itibarı partim yapamadı, halk bunu yapar mı onu düşünüyorum. O yüzden tekrar aday olmayı düşünüyorum. Ben bundan sonra hiç bir görev alacak değilim, verilse de reddederim” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu