KıbrısManşet

Korkmazhan: Bu Memleket Bizim Platformu ile birlikte yürüyeceğiz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Salı günü düzenleyecekleri Kutlu Adalı yürüyüşünü ertediklerini ve aynı gün Bu Memleket Bizim Platformu‘nun aynı amaçla yapacakları yürüyüşüne destek vereceklerini belirtti

Korkmazhan: Bu Memleket Bizim Platformu ile birlikte yürüyeceğiz

Sol Hareket adına yazılı açıklama yapan Korkmazhan, Kutlu Adalı cinayetinin devlet eli ile işlenen siyasi bir cinayet olduğunun açık olduğunu ve faillerinin de herkesin malumu olduğunu vurguladı.

Bu Memleket Bizim platformu ile birlikte yürüme kararı aldıklarını belirten Korkmazhan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Hepimiz Adalı’yız. Adalet İçin Yürüyoruz!

Sol Hareket olarak Kutlu Adalı cinayetinin faillerinin tutuklanarak cezalandırılması talebini yükseltmek için 6 Temmuz Salı tarihinde düzenleyeceğimizi duyurduğumuz yürüyüşü, Bu Memleket Bizim Platformu’nun (BMBP) aynı tarih ve saatte benzer bir yürüyüş düzenleme kararı alması nedeniyle iptal etme kararı almış bulunmaktayız.

Demokrasi ve barış güçlerinin en geniş güç birliğini savunan Sol Hareket, BMBP’nun 6 Temmuz Salı tarihinde düzenleyeceğini duyurduğu eylem ve yürüyüşü desteklemekte ve tüm halkımıza katılım çağrısı yapmaktadır.

Kutlu Adalı cinayetinin devlet eli ile işlenen siyasi bir cinayet olduğu açıktır. Failleri malumdur.

Dolayısı ile faili ve sorumluları korkmadan işaret etmek ve adalet talep etmek tüm demokrasi güçlerinin görevidir.

Bu noktada TC Büyükelçiliği’nin Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili esas muhatap olduğunun altını çizmekte fayda görmekteyiz.

Sol Hareket olarak Kutlu Adalı cinayetinin soruşturulması, faillerin tutuklanarak cezalandırılması ve adalet için mücadeleye devam edeceğiz”











Başa dön tuşu