KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Rum tarafının çözümsüzlüğü çözüm olarak sunması devri kapandı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile düzenlediği ortak basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı; “Rum tarafı olmayacak duaya amin demeye çalışıyor” dedi

Çavuşoğlu: Davamız ortaktır

Çavuşoğlu ortak basın toplantısında hem Türkiye hem de Kuzey Kıbrıs olarak Doğu Akdeniz’de hiç kimsenin hakkında gözlerinin olmadığını söyledi. “Hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Davamız ortaktır” diyen Çavuşoğlu,  Kıbrıs Türk halkının hakkını hukukunu garantör ülke olarak koruyacaklarını söyledi.

“KKTC’nin her adımına desteğimiz tamdır”

Kıbrıs’ta iki halkın yararını gözeten her türlü girişime destek verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Kapalı Maraş’taki açılımı Kıbrıslırum mülk sahiplerinin ilgiyle takip ettiğini kaydetti.  Kapalı Maraş’ta BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlal edilmeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu,  Kapalı Maraş konusunda Kuzey Kıbrıs’ın her adımına desteklerinin tam olduğunu belirtti.

“Biz de onları yok sayıyoruz”

Rum tarafının raf ömrü dolmuş BM kararlarıyla çözümsüzlüğü çözüm olarak sunma devrinin kapandığı görüşünü ortaya koyan Çavuşoğlu, “Artık biz de onları yok sayıyoruz” dedi.  Cenevre’de Kıbrıs’ın güneyinin hala Crans Montana’da bırakılan yerde olduğunun görüldüğünü kaydeden Çavuşoğlu,  “Rum tarafı olmayacak duaya amin demeye çalışıyor” dedi.

“Adada 2 ayrı devlet vardır”

Kıbrıs sorununun çözümünün ancak 2 eşit egemen devlet çözümü ile mümkün olacağını belirten Çavuşoğlu, adada 2 ayrı eşit egemen halk ile 2 ayrı devlet var olduğunu ifade ederek, ” Tanınsa da tanınmasa da bu böyledir” dedi.

“Rahatsız olanlar oldu”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Antalya Diplomasi Forumu‘na katılarak Türkiye’ye onur verdiğini de ifade eden Çavuşoğlu,  Tatar’ın katılımından dolayı rahatsız olanlar olduğunu bu rahatsızlığı ise Kıbrıs Türk halkıyla hiçbir şey paylaşmak istemeyenlerin yaşadığını dile getirdi.

 











Başa dön tuşu