KıbrısManşet

Kayar: Madem vurgun var ve durdurdunuz, vurgunu yapan nerde?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Mali Sekreteri Seryan Kayar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıkı‘nın Kıb-tek ihalelerine müdahale ederek suç işlediğini söyledi

Kayar: Bizim şanssızlığımız Arıklı’nın enerjinin e’sinden anlamamasıdır

Özgür Haber‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Kayar, 16 yıldır Teknecik Elektrik Santrali‘nde görev yaptığını söyleyerek, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın daha önce hiç görülmemiş şekilde sendikayı ve kendilerini basın önünde dövmeye çalıştığını belirtti.

Arıklı’nın daha önceki açıklamalarını hatırlatan Kayar, “Bakan bunu isteyerek yapıyor ve sürekli bizi basın önünde dövmeye çalışıyor. Önce çalışanları hırsızlıkla, yolsuzlukla suçladı sonrasında çalışmadığımızı söyledi. Bizim şanssızlığımız Sn. Arıklı’nın enerjinin e’sinden anlamamasıdır” dedi.

“Amaç Kıbtek’i batırmak”

Arıklı’nın sürekli sayaç ve yakıt ihalelerine müdahale ettiğini vurgulayan Kayar, amacın da Kıbtek’i batırmak olduğunu söyledi.

Kayar El-sen’in, sadece elektrik kurumunun değil Kıbrıs‘ta kötü giden herşeyin düzeltilmesi ve toplum çıkarlarının korunması için işini yaptığını belirterek, “Onlar istiyorlarki ElSEl-sen pasif bir örgüt olsun ve şiddetli eylemler yapamadığı için meydan onlara kalsın” dedi.

“Gelmiş geçmiş tüm hükümetler AKSA’nın burada kökleşmesini istedi”

Bakanlığın ve yönetim kurulunun kurumu yönetemediğini, El-sen’in de bunu söylediği için istemnmediğini belirten Kayar, kurumun ileri taşınamadığını, yatırım yapılmadığını ve hatta yapılacak yatırımların da önünün tıkandığını söyledi.

Kayar, “Sayaç ihalelerinin iptali ile kurumun önü tamamen tıkandı. Hasan Taçoy döneminde 3 maddelik bir sözleşme vardı; doğal gaza geçiş, yeni santral ve AKSA’nın sözleşmesi biteceği için Kıb-tek’e yatırım yapılması. Gelmiş geçmiş tüm hükümetler AKSA’nın burada kökleşmesini istedi. Alım garantisinden tutun da arsasının kullanımına kadar” ifadelerini kullandı.

“Madem vurgun var, polise ve Sayıştay’a gidin”

Bakan Arıklı’nın göreve geldiğinden bu yana geçen 7 aylık süreçte tribünlere oynadığını söyleyen Kayar, eğer Kıb-tek’te vurgun varsa, Sayıştay’a ve polise gitmesi gerektiğini ve bir bir ifşa ederek, sorumlular hakkkında soruçturma açılması gerektiğini vurguladı.

Kayar, “Madem vurgun var ve durdurdunuz, vurgunu yapan nerde? Ama öyle bişey yok. Sayın Bakan enerji yönetimini bilmediğini örtmek için bu açıklamaları yaparak gündem değiştiriyor” dedi.

“Bakan kendisini Merkezi İhale Komisyonu’nun yerine koyuyor”

Arıklı’nın arka arkaya sayaç ve akaryakıt ihalelerini iptal ettiğini anımsatan Kayar, meclis kürsüsünden de ihaleye verilen teklifleri ifşa ederek suç işlediğini anlattı.

Kayar, “Bu bir suçtur. Bakan kendisini Merkezi İhale Komisyonu’nun yerine koyuyor ve ısrarla ben ihaleyi TPIC’e vereceğim diyor. Bu ihaleye müdahale etmektir, suçtur. Merkezi İhale Komisyonu son ihalenin sonucunu hala açıklayamadı. Biz Kıbtek’in çıkarları için taraf olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu