KıbrısManşet

Arıklı: Biz şu anda iş yapamaz bir hükümet pozisyonundayız

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Faiz Sucuoğlu‘yla arasında kişisel bir mesele olduğunu belirterek, Sucuoğlu’nun Yeniden Doğuş Partisi (YDP) kurultayına müdahele ettiğini öne sürdü

Arıklı: İş yapamaz bir hükümet pozisyonundayız

Havadis Web Tv‘de Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Arıklı, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘nin iş yapamayan pozisyonunda olduğunu söyledi.

Arıklı, “İş yapamaz bir hükümet pozisyonundayız. Ama UBP iş yapabilecek bir formül bulabilirse, ben memnuniyetle YDP olarak dışarıda kalmaya hazırım. Kırgınlığım falan da asla olmaz” dedi.

“Sucuoğlu YDP kongresine müdahale etmiştir”

Dabis’in, kendisinin Sucuoğlu hakkında ‘Faiz Sucuoğlu UBP Kurultayında seçilir ve Başbakan olursa hükümetten çekilirim’ sözlerini hatırlatması üzerine de konuşan Arıklı, Sucuoğlu’nun kendisinin şahsi meselesi olduğunu söyledi.

Arıklı bu konuda şunları kaydetti:

“Faiz Sucuoğlu konusu benim şahsi meselemdir. Sucuoğlu YDP kongresine müdahale etmiştir. Hasbel kader bir şekilde kurultayda seçilip Başbakan olursa, ben onun Başbakanlığında çalışmak istemiyorum dedim.

Bu benim en doğal hakkımdır.

Ben şahsi görüşümü dile getirdim. Ama UBP’ye müdahale denildi, açıklamam anlamından saptırıldı.

UBP kurmayları da manşete bakarak tepkiler gösterdiler. Ben son derece masum şekilde niye Sucuoğlu’yla çalışmak istemediğimi açıkladım. Kimse tenezzül edipte o yayının içeriğini anlayıp dinlemedi

Arıklı gibi tecrübeli bir politikacı bunu niye söyler?

UBP’lielr buna bakmadan klavye kahramanları gibi vay sen bizim iç işlerimize karşıyorsun dediler. Beni ilgilendirmez, kim seçilirse seçilsin. Ama ben hangi şahsın altında çalışmayacağımı kamuoyuna deklere ediyorum”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu