KıbrısManşet

YETER ARTIK! Bu ülkede muhalefet ve vicdanlı siyasiler yok mu!

Özgür Gazete olarak haftalardır bu usülsüzlüğü haber yapıyoruz, manşetlere taşıyoruz. Ne muhalefetten ne de hükümet ortaklarından hiçbir hareketlilik yok. Bu meclisin ve devletin hiçbir kademesinde, halkın gözünün içine baka baka yapılan bu usülsüzlüklere dur diyecek kimse yok mu?

Gazetemiz defalarca yazdı, gündeme getirdi!

Türkiye’den Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) hibe edileceği söylenen ve daha sonra yükse bir meblağ ile (Senelik 1 milyon Dolar) kiralayacağımızın anlaşıldığı 2 adet gaz tribününün alt yapı işinde yapılan usulsüzlüğü ilk olarak 21 Mayıs tarihinde manşetten duyurmuştuk;

ozgur_gazete_kibris_kib_tek_omer_cete

Haberimizde gazetemize konuşan Kıb-tek’in YDP‘li Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz ve YDP’li üyesi Ömer Çete‘nin ifadelerine yer vermiştik.

Büyükyılmaz ve Çete, işi ihalesiz olarak Tüfekçi Ltd’ye verdiklerini kabul etmişti.

Haberden sonra işi aklamaya çalışmışlardı, bunu da yazmıştık!

Yaşananları ve Çete ile Büyükyılmaz’ın ifadelerini haberleştirmemiz üzerine aldığımız bilgiler doğrultusunda bir haber daha yapmış ve Çete’nin geriye dönük başka firmalardan teklif aldığını da duyurmuştuk;

ozgur_gazete_kibris_kib_tek_omer_cete_turan_buyukyilmaz

Çete’nin ayrıca, kurumdaki bir mimarı da görevlendirdiğini ve neredeyse bitmek üzere olan işin keşif bedelinin çıkarılmasını istediğini de yayımlamıştık.

Ayrıca keşfi yapılmayan iş için Çete, Tüfekçi’den birim fiyat üzerinden teklif bile almıştı.

Ombudsman soruşturma başlatmıştı

Haberlerimiz üzerine Ombudsman Emine Dizdarlı da konuyla ilgili bir soruşturma başlatarak, kuruma bir yazı göndermiş ama iddiaya göre bu yazı, Büyükyılmaz tarafından diğer üyelerden saklı tutulmuştu.

Kimse üzerine alınamadı

Tüm bu gelişmelerden sonra Tüfekçi Ltd alt yapı işini bitirdi ve ortaya 1,2 milyon TL’lik bir rakam çıktı. Bu rakam hem Büyükyılmaz hem de Çete’nin gözünü iyice korkuttu.

Çünkü yetkileri olmayan bir işi hem de yönetim kurulunun diğer üyelerinden habersiz ve usulsüz şekilde yapmışlardı.

İşin Bakanlar Kurulu’nda aklanmaya çalışılacağını da yazmıştık!

Gazetemizin 3 hafta önceki son haberinde de, 1,2 milyon TL’lik işin faturasını kimse imzalayamayınca, iddiaya göre devreye kurum müdürü Gürcan Erdoğan’ın devreye girdiğini ve sorumluluğu alarak, konuyu Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya ilettiğini de ifade etmiştik.

ozgur_gazete_kibris_erhan_arikli_kib_tek

Bu işin temizlenmesinin tek yolu, Bakanlar Kurulu’ndan geriye dönük kara çıkartmak ve sanki işi bu karar doğrultusunda yapılmış gibi göstermekti.

Sonuç olarak Ombudsman’ın hali hazırda soruşturduğu, ihalesiz ve keşif yapılmadan Çete ve Büyükyılmaz’ın inisiyatifinde Tüfekçi Ltd’ye verilen 1,2 milyon TL’lik bu usulsüzlüğün, Bakanlar Kurulu’nda aklanması hedefleniyordu.

Ve dediğimiz oldu, Erdoğan Bakanalr Kurulu’ndan karar çıkması için harekete geçti!

Gazetemizin olayı ortaya çıkarmasının ardından işin peşini bırakmaması ve olan ve olacak olanlara dair her şeyi haberleştirmesi sonrası ne muhalefet ne de devletin herhangi bir kurumu ve yetkililer harekete geçmedi. Ama usülsüzlüğe imza atanlar durumu temize çıkarmak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Haberimizde yazdığımız üzere, kurum müdürü Gürcan Erdoğan, 28 Mayıs tarihinde, çoktan yapılan ve 1,2 milyon TL’ye mal olan işin Bakanlar Kurulu’nda aklanması için bir yazı yazdı.

ozgur_gazete_kibris_gurcan_erdogan_

 

Yazıdaki yalan ifadelerden en göze çarpanı ise, Büyükyılmaz ve Çete’nin gazetemize yaptığı açıklamanın aksine, 3 firmadan teklif alındığı oldu.

Çünkü Çete ve Büyükyılmaz gazetemize yaptıkları açıklamada, ‘Bu işi kendi fikirlerince yapabildiklerine inandıkları firma olan Tüfekçi’ye vermeyi bizzat kendileri seçmiş ve karar vermişlerdi.

Haberimizden sonra ise geriye dönük teklifler alınmıştı.

Göz göre göre aklanacak mı?

Tüm yaşanan süreç ve gazetemizin ortaya koyduğu gerçekler karşısında, göz göre göre yapılan 1,2 milyon TL’lik bu usulsüzlük aklanacak mı yoksa birileri harekete geçecek mi bilinmiyor!

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu