KıbrısManşet

50 kilometrekarelik alan kül oldu

Arakapa köyünde başlayıp birçok yerleşim bölgesine yayılan yangının şu anda 5 noktada devam ettiği açıklandı

Yangına 11 hava aracıyla müdahale ediliyor

Gece boyunca devam eden ve sabah saatlerinden itibaren 11 hava aracının katılımıyla devam edilen yangın söndürme çalışmalarında, şu ana kadar yaklaşık 50 kilometrekarelik alanın kül olduğu belirtiliyor.

Yangının, Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar çıkan en büyük yangın olduğu ifade edildi.

Pelekanos: “Durum ciddiyetini koruyor”

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, bu sabah yaptığı açıklamada durumun hala ciddiyetini koruduğunu ve büyük yangınların devam ettiği cephelerden biri olan Odou ile Ay.Vavatsinias köyleri arasındaki bölgeye daha fazla ağırlık verildiğini söyledi.

Pelekanos, ilerleyen saatlerde Yunanistan’dan gelen iki yangın söndürme uçağından birinin çalışmalara katılacağını; diğer uçağın ise teknik arıza nedeniyle Yunanistan’a geri dönmek durumunda kaldığını kaydederken, İsrail’den de iki yangın söndürme uçağı geleceğini ve İtalya’dan gelecek 2 uçak için bilgilendirme beklediklerini belirtti.

Yangında evleri yanan kişilere yardım edildiğini ve kimsenin dün geceyi sokakta geçirmediğini söyleyen Pelekanos, şu an önceliklerinin yangının söndürülmesi olduğunu ve çalışmalarda yer alan tüm ekiplere teşekkür etti.

Nuris: “36 kişi otellere yerleştirildi”

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Nikos Nuris de açıklama yaparak, yangında evleri zarar gören 36 kişinin otellere yerleştirildiğini söyledi.

Nuris, drone’ları kullanarak yangın bölgesinin haritalandırdıklarını ve Sivil Savunma ekipleriyle hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.











Başa dön tuşu