KıbrısManşet

Tabipler işçilerin bulunmasından 5 saat sonra olay yerine gitti

Polisin tavrını küçümseyici ve aşağılayıcı bulan KISA, ‘Göçmen işçilerin ölüsüne bile saygı yok’ vurgusunda bulundu

KISA, 4 Mısırlı işçi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Irkçılık karşıtı ve eşitlik savunucusu sivil toplum örgütü KISA, Kıbrıs’ın güneyinde çıkan yangında hayatlarını kaybeden 4 Mısırlı işçi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KISA açıklamasında yetkililerin ihmaline işaret edilerek 3 Temmuz Cumartesi gecesi saat 8’de işçilerin kullandığı aracın yanmış bir halde bulunmasına rağmen arama yapılmadığına, yanarak hayatlarını kaybeden işçiler Marzok, Elisa, Ezad ve Maged adlı işçilerin aracın bulunduğu noktadan 150-200 metre uzaklıkta bir yer de ertesi gün yurttaşlar tarafından bulunulduğunda dikkat çekildi.

Açıklamada 4 Temmuz Pazar günü sabah 9’da yetkililerin aramaları durdukları ve işçilerin saat 14’te kendi hayatlarını tehlikeye atan işçi arkadaşları tarafından bulunduğu kaydedildi.

Tabipler işçilerin bulunmasından 5 saat sonra olay yerine gitti

Açıklamada adli tabiplerin işçilerin bulunmasından 5 saat sonra olay yerine gittiği belirtilirken, yanık halde bulunan cesetlerin yanına dahi yaklaşmadıkları, araba kalıp bekleyerek cesetlerin yanına sadece fotoğraf çekimi için fotoğrafçı gönderildiğine işaret edildi.

KISA tarafından yapılan açıklamada olay yerinde bulunan polis memurlarının cesetleri taşımak yerine 4 işçiyi arayan arkadaşlarının cesetleri taşıdığına, polisin onlara sadece eldiven ve çanta verdiğine dikkat çekildi.

Polisin tavrını küçümseyici ve aşığılayıcı bulan KISA, polisin 4 işçisinin olay yerinde kalan cep telefonlarını dahi almadığını ve telefonların olay yerine giden KISA yetkilileri tarafından toplandığı belirtildi.

“Göçmen işçilerin ölüsüne bile saygı yok” vurgusunda bulunan KISA, bu kişilerin kesin ölüm zamanlarının ve nedenlerinin ortaya çıkması için adli muayenenin şart olduğuna fakat bu konuda Kıbrıslı doktorlara güvenilemeyeceğine, bu nedene doktorların yurtdışından gelmesini talep ettiklerini kaydetti.

Mısır doğruladı

Öte yandan Mısır yönetiminin, Kıbrıs’taki yangında ölen 4 kişinin Mısır vatandaşı olduğunu doğruladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Lefkoşa’daki Mısır Büyükelçiliği, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde çalışan 4 Mısırlının çıkan büyük yangın sonucu hayatını kaybettiği bilgisine ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Çeviri: GazeddaKıbrıs











Başa dön tuşu