KıbrısManşet

Saner: Ülkemizde şu ana kadar 220 bin kişiyi tek doz olarak aşıladık

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Ersan Saner açıklama yaptı

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Saner açıklama yaptı

Başbakan Saner, toplam 100 milyon TL kaynak serbest bırakıldığını, bunun yol yapım ve bakım projeleri için 15 milyon, belediye ve köylerimize yatırım için 30 milyon, organize sanayi için 6 milyon ayrıldığını söyledi

Girne Hastanesi için Sağlık Bakanlığı ihale isteminde bulunduğunu açıklayan Saner, “Geçtiğimiz hafta itibariyle 90 milyon TL’lik hibe programı bulunmakta” dedi.

Saner: Küçük esnaf ve sanayici için 15 milyon TL ayrıldı

Küçük esnaf ve sanayiciye vereceğimiz hibe için yatırım geliştirme ajansındaki belgelerin doldurulması gerektiğini söyleyen Saner, Küçük esnaf ve sanayici için 15 milyon TL ayrıldığını ifade etti.

Saner, “Ülkemizde şu ana kadar 220 bin kişiyi tek doz olarak aşıladık.Temmuz ayı sonuna kadar 18 yaş üzerini tamamen aşılamayı hedefliyoruz” dedi.

“Hassas davranmamız gerekiyor”

Hassas davranmamız gerektiğine işaret eden Saner,” Yeniden kapanmalarla yüzleşmek istemiyorsak toplu aktivitelerden uzaklaşmamız gerekiyor” dedi.

İki kesimli sağlık komitesi çalışmalarını sürdürüyor güneyde vakaların arttığını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami şekilde uymamız gerektiğini söyleyen Saner, “Bugünlere kolay gelmedik. Çok daha dikkatli olmalıyız. Tüm imkanlar bizim elimizde” dedi.











Başa dön tuşu