KıbrısManşet

Harmancı: Kokuşmuş düzenin lağım içindeki ilişkileri Adalı’yı katletti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Gazeteci Yazar Kutlu Adalı‘nın katledilişinin yıldönümünde, ortaya çıkarılması gerekenin yerel işbirlikçiler olduğunu söyledi

Harmancı: Kokuşmuş düzenin lağım içindeki ilişkileri Adalı’yı katletti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, geçici 10. maddeye de değinerek, bunun değişmesini ve sivilleşmeyi daha yüksek sesle istemezsek, katillerin yargılanmasının mümkün olmayacağını anlattı.

Harmancı’nın açıklaması şu şekilde:

“Eline aldığı kalem karanlık dünyanın düşmanı olmuştu, kokuşmuş düzenin lağım içerisindeki ilişkileri Kutlu Adalı’yı vahşice katletti.

Çok bilinen failleri o dönemin suç ortakları bağıra bağıra canlı yayınlarda anlattı ortaya sadece yerel işbirlikçileri çıkarmak kaldı.

Eskiden daha iyi biliyorduk 10. maddesinin değişiminin önemi ile sivilleşme ve demokratikleşmenin önemini. Eğer bu istencimizi yeniden yüksek sesle konuşamazsak, ne demokrasi ne irade ne de katillerin yargılanması mümkün olacak.

Bu akşam 19:30’da LTB önünde buluşuyoruz.

Katillerin yargılanması için yürümenin yanına irademizi geri alabilmek için dimdik durabilmeyi ve utanmadan konuşabilmeyi de ekleyerek”











Başa dön tuşu