KıbrısManşet

İfade özgürlüğüne tahammül yok

Gazeteci Şener Levent, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle polis soruşturma başlattı

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı

Lefkoşa Suriçi Muhtarı Mesut Kazık, gazeteci Şener Levent’in sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımı nedeniyle polise suç duyurusunda bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

Kazık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gazeteci Şener Levent geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’ye karşı son derece kışkırtıcı ve çirkin söylemler ile kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı görüntüler ile ilgili polise suç duyurusunda bulundum. Bu tip yayınlar sadece kışkırtmak ve insanlar arasında ikicilik yapmak içindir.

Şener Levent’in bu tip söylemleri sürekli yaparak bir huy haline getirdi, siyasiler de sadece kulak kabartıyor.

Hiç kimsenin Anavatan Türkiye ile KKTC’nin arasını açmaya gücü yetmeyecek. Sözde entelektüel gözüken kin ve nefret ile beslenen bu sözde gazetecinin istediği halkı kin ve nefrete iterek bir karışıklık yaşatmaktır.

Dün itibari ile polis genel müdürlüğüne gerekli suç duyurusunda bulundum. Hiç kimsenin gazetecilik kimliği adı altında bir ülkeyi bu kadar aşağılamaya hakkı yoktur. Umarım ki yargı da gerekeni yapacak ve bu tip kişilere gereken cezasını verecektir.“











Başa dön tuşu