KıbrısManşet

Çiftlik Bank’ın ‘Tosuncuk’u da şirketini KKTC’de kurmuş ve buradan yönetmiş!

Brezilya‘da Türk makamlarına teslim olduktan sonra Cumartesi günü sınır dışı edilerek Türkiye’ye götürülen ‘Çiftlik Bank‘ davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın, ‘Şirketi Kıbrıs‘ta kurdum’ dedi

Aydın: Tüm mal varlığımla zarar görenlerin mağduriyeti giderilsin

Aydın’ın, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ndeki 26 saat süren ifade işlemleri tamamlandı, Anadolu Adliyesi‘ne sevk edildi.

Mehmet Aydın’ın emniyetteki ifadesinde, “Tüm mal varlığım zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılsın” dediği öğrenildi.

“Sistemi Kıbrıs’ta kurduğum şirket üzerinden yönetiyordum”

Emniyet sorgusunda, Çiftlik Bank projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini söyleyen Aydın’ın, sistemi Kıbrıs’ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını, zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını söylediği öğrenildi.

Aydın’ın, bazı şahısların para istemesi üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini, yurt dışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye’deki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü söylediği bilgisine ulaşıldı.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu