EkonomiKıbrısManşet

Oktay: KKTC hükümetine ve Tatar’a olan duruşumuz asla değişmeyecek

Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başbakanlık’ta bir araya geldi.

Kıbrıs Türklerinin adanın asli unsuru olduğuna işaret eden Oktay, dolayısıyla burayı işgal edenlerin de bunu bir gün göreceklerini söyledi.

Oktay: KKTC hükümetine ve Tatar’a olan duruşumuz asla değişmeyecek

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bizim eşit iki egemen devlet temelindeki Kıbrıs inancımız, düşüncemiz bu konuda KKTC hükümeti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la birlik ve beraberlik içinde olmamız buradan dünyaya verdiğimiz en net mesajdır” dedi.

Rum ve Yunan ikilisinin Kıbrıs Türkünü azınlığa dönüştürmek istemeye çalışan zihniyetine ve çarpık önerilerine tam destek veren ve Kıbrıs Türkünün kendi hakkı ve zaten var olan egemen devletini  tanımamakta ısrar eden çarpık açıklamalar karşısında duruşlarının net olduğunu vurgulayan Fuat Oktay, bu duruşlarının hiçbir zaman değişmeyeceğini kaydetti.

Kıbrıs Türklerinin adanın asli unsuru, aslı olduğuna işaret eden Oktay, dolayısıyla burayı işgal edenlerin de bunu bir gün göreceklerini söyledi.

KKTC’nin olabildiğince güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran, üreten bir Kıbrıs olarak inşa edilmesi için var güçlerince çalıştıklarına söyleyen Oktay, ulaşım, sağlık, covid 19’la mücadele, hastanenin inşası ve gerekli tüm alanlarda gençli ve spor alanları, sanayi altyapısının oluşturulması çerçevesinde, ana yollar, köy yolları havalimanının faaliyete geçirilmesi, iyileştirilmesi çalışmaları, tüm bu alanlar yanında tarım alanında ki çalışmaların devam edeceğine işaret etti.

Son 7 ayda 2 milyonun üzerinde kaynak aktarıldı

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çalışmaların uyum içinde sürmesi temennisinde bulunarak, son 7 ay içerisinde Türkiye’den KKTC’ye 2 milyonun üzerinde bir kaynak aktardıklarını kaydetti.

TC’nin KKTC’de çok yoğun bir proje çalışması bulunduğuna dikkat çeken Oktay, her alanda inşa etmeye çalışılan projeler bulunduğunu kaydetti.

“Organize sanayi bölgeleri konusunda meclisteki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerek”

Özellikle üreten bir Kıbrıs’ın oluşturulması için KKTC Meclis’inin buna katkı vermesi gerektiğine dikkat çeken Oktay, organize sanayi bölgeleri konusunda Türkiye’nin tüm dünyada bir marka olduğunu, Türkiye’nin bu tecrübesini Kıbrıs’a yansıtmakla ilgili istekli olduğunu her fırsatta aktardıklarını, bu konudaki tüm teknik çalışmaların hazır olduğunu ancak bunun için Meclisteki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğine işaret etti.

Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

Meclisteki her bir üyeye ama aynı zamanda Kıbrıs Türkü her  bir kardeşime Kıbrıs’ın gelişmesi, ayakları üzerinde duracak üreten bir Kıbrıs’ın oluşturulması, inşa edilmesi, daha güçlü egemen, eşit bir devletin inşa edilmesiyle alakalı bu yasama çalışmasını bir an önce tamamlanmasını arzu ettiğimizi belirtmek isterim.”

 











Başa dön tuşu