KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Üstel’den garip açıklama: Haber doğru ama konuşanlara soruşturma başlattık

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, hem Covid-19 pozitif bir vakayı eve gönderdiklerini itiraf etti, hem de sosyal medyada bunun konuşumasıyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi

Üstel’den bir garip açıklama!

BRT’de katıldığı bir yayında Bakan Üstel, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği‘nin (KTTB) ve vatandaşların ‘Pozitif vakalar evlerine gönderiliyor’ haberleri hakkındaki açıklamalara hem tepki gösterdi hem de olayı doğruladı.

Üstel, “Pozitif kişi 2 çocuklu bir anne. Doktoru tarafından bana rica edildi ve böyle bir uygulamaya gittik. Söz konusu kişi aynı zamanda çift aşılı” dedi.

Doktorun ricası ve kefilliği ile eve göndermiş

Pozitif bir kişiyi doktorun ricasıyla eve gönderdiğini kabul eden Bakan Üstel, bunu konuşanlar hakkında ise soruşturma başlattıklarını anlattı.

Üstel, “Sağlığa siyaseti alet etmeyin. Eve gönderilen hasta hekim tarafından sürekli kontrol edilecek, bu konuda kefil oldu” dedi.

“Bu tarz insanları evlerde gözetim altına alabilme yetkimiz var”

Üstel son olarak şunları kaydetti:

“Ben rozete bakmam, herkesin işini çözerim. Bu hanımefendinin 2 tane  çocuğu var. Bu çocuklarla bir arada kalmak kolay değil.

Bu tarz insanları evlerde gözetim altına alabilme yetkimiz de var. Doktor arkadaşıma ‘Kontrol edebilecek misiniz?’ dedim, ‘Ben kefilim’ dedi, evine gönderdik.

Sosyal medyada yazı yazanlar hakkında da soruşturma başlattık. Çift aşılı bir insan, iki çocuklu ve hafif semptomlu. Bu şekilde sağlığı siyasete alet etmeye gerek var mı?”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu