KıbrısManşet

Manavoğlu: Hükümet denetlemeler konusunda sınıfta kalmıştır

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, tüm ülke ‘kapanacak mıyız’ diye birbirine sorarken, hükümetin sessizliğini korumasını eleştirdi

Manavoğlu: Pozitif vakalar eve gönderiliyorsa denetim anlamında ne yapılıyor?

Manavoğlu, ekstra önlem olarak neler alınabileceğinin ve etkin denetim yapılıp yapılmayacağının bilinmediğini, söyleyerek, “Nasıl yapılacak? Nasıl planlama yapıldı? Pozitif vakalar eve gönderiliyorsa denetim anlamında neler yapılıyor?” diye sordu.

Manavoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Pozitif vaka çıkan bölgeler ve noktalar etkin takip ediliyor mu? Sağlık Bakanlığı ilgili bakanlıkları ve kurumları göreve çağırma konusunda geç kaldı, bugünden sonra da bu konuya çok daha fazla enerji sarf etmelidir.

Salgının en başından beri Emniyet Müdürlüğü ve belediyelerimiz denetim konusunda çok etkin bir şekilde devriye ve mesai yapıyorlardı.

“Hükümet bu konuda sınıfta kalmıştır”

Ciddi caydırıcılığı olan bu yöntemin de bugünlerde yapılmadığını görüyoruz. Belediyelerin maddi problemleri denetim konusunda geri durmalarına sebebiyet veriyor.

Gerekirse çok hızlı bir şekilde özellikle denetlemeler konusunda belediyelere maddi destek verilmelidir. Kısacası bu hükümet bu konuda sınıfta kalmıştır, halka güven vermiyor, halkı rahatlatmıyor.

Bunun tam aksine halkı büyük bir kafa karışıklığı ve gerginlik içerisinde bırakacak kadar sorumsuzca davranıyor”

“Yeniden kapanmaya gitmek kamu maliyesi için intihardır”

Manavoğlu yaptığı açıklamada aşılamanın önemine de dikkat çekerek, elimizde bol miktarda aşı olduğunu, aşılama kapasitesinin de yeterli olduğunu ancak vatandaşları ve çalışanları aşıya getirme konusunda yeterince hızlı davranılmadığını belirtti.

Manavoğlu, “Hükümet daha etkin duyurular ve kamu spotlarıyla aşılanmayı hızlandırmalı. Aşı çok önemli; yaz aylarında iki doz da yapılmalı, kış öncesi de üçüncü dozlar için hazır olunmalı. Tam açılıp denetlemeyip kapanmaya gitme hem esnaf hem çalışan hem de kamu maliyesi için bir intihardır” dedi.

“Hükümet silkinip kendine gelsin”

Çalışma Bakanlığı’na 10 gündür bakan atamasının yapılmaması konusuna da değinen HP Genel Sekreteri, Başbakan Ersan Saner’in bu şekilde anayasayı ihlal ettiğini söyledi.

Hükümeti eleştiren Manavoğlu, “Başbakan Yardımcısı, makamına oturduğu günden beri popülizm yapacak diye birçok asılsız söylemde bulundu, aklı karışık sinirli bir şekilde oraya buraya saldırarak hem kurumları hem de devlet organlarını itibarsızlaştırıyor.

Hükümet silkinip kendine gelmelidir. Madem bu koltuklara yapıştılar, bu kadar zamandır yapamadıkları görevlerini bundan sonra yapsınlar.

Madem bu ülkeyi yönettiklerini zannediyorlar, o zaman bu ülkenin halkının sağlık güvenliğinden, eğitiminden, asayişinden, geçiminden sorumlu olduklarını unutmasınlar, bizim sesimize, sivil toplumun sesine kulak versinler ve sorumlu icraat yapsınlar” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu