KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Tören provaları nedeniyle, Fuar Alanı’ndaki test merkezi kapalı

Lefkoşa Fuar alanında bulunan PCR merkezinin 20 Temmuz tören provaları nedeniyle kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Günlük vaka sayısında rekor sayılara çıkılan Kıbrıs’ın kuzeyinde, bir çok sektörün açık kalabilmesi için düzenli olarak yaptırmak zorunda olduğu PCR ve Antijen testleri bugün çileye dönüştü.

“Umurlarında bile değiliz”

Bir çok sektörün haftalık PCR ve Antijen testi yaptırma koşuluyla açık kalabileceği açıklanırken, Lefkoşa’nın en işlek merkezin tören provası nedeniyle kapalı olması kuyrukta bekleyen işçi ve işverenleri isyan ettirdi.

Özgür Gazete’ye konuşan bir vatandaş “Bizim derdimiz ekmek hükümetin derdi törendir. Ne işçi ne esnaf hiç birimiz hükümetin umurunda bile değiliz” ifadelerini kullandı.

“Mücahitler Sitesi’ndeki kuyruk sokağa taştı”

Lefkoşa Fuar Alanı‘ndaki PCR merkezinin kapalı olması nedeniyle Mücahitler Sitesi‘ndeki merkeze giden vatandaşlar ise sıcak havada ve güneş altında sokaklara taşan kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın merkezlerde gerekli denetimleri yapmadığı gözlemlenirken, güneş altında saatlerce bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadığı da gözlemlendi.

“Çalışanlar da perişan”

Uzun süre bekledikten sonra PCR testini yaptıran ve Özgür Gazete’ye konuşan bir vatandaş ise “Mücahitler Sitesi’ndeki çalışanlar yoğunluk nedeniyle perişan, biz bu insanların haklarını ödeyemeyiz. Canlarını bizim için riske atıyorlar ama Bakanlık maalesef ne onların sağlığını ne de bizim sağlığımızı düşünmüyor” ifadelerini kullandı.

 











Başa dön tuşu