EkonomiKıbrısManşet

Teknecik’e doğrudan alımla 12 bin ton yakıt daha geldi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın girişimiyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek), TPIC’ten ihalesiz ve doğrudan alım yaparak aldığı 36 bin tonluk yakıtın 12 bin tonluk son bölümü bugün Teknecik Elektrik Santrali’ne geldi

Yine testleri yapılmadan depolanacak mı?

Bakan Arıklı, Kıb-Tek’in son akaryakıt ihalesinden ‘sahte’ ve eksik evrak nedeniyle elenen ve getirdiği yakıt hakkında şaibe olan TPIC’ten doğrudan alım yapamaya devam ediyor.

Gelen 12 bin tonluk yakıtın da, daha önce gelen ve numuneleri alınıp sonuçları beklenmeden depolanan yakıtlar gibi, test sonuçları beklenmeden depolanıp depolanmacağı merak ediliyor.

Özkıraç: Numune alınırken Ombudsman Dizdarlı da mutlaka orada olmalı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftadan bu yana Teknecik Elektrik Santrali’nden yükselen kara dumanlar vatandaşlar tarafından fotoğraflanmış ve tepkiyle karşılanmıştı.

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ise bu konuda ortaya bir iddia koymuş ve gelen kötü yakıttan dolayı halkın zehirlendiğini açıklamıştı.

Özgür Gazete’ye konuşan El-sen Başkanı Kubilay Özkıraç, bugün gelen 12 bin tonluk yakıtın muhtemelen yarın numunesi alınarak depolanacağının altını çizerken, Ombudsman’a çağrıda bulundu.

Özkıraç, “Numune alınırken mutlaka Sayın Ombudsman Emine Dizdarlı da orada olmalı. Tüm bu süreçlerin doğru yapılıp yapılmadığını ve yakıtın gerçek anlamda kriterlere uyup uymadığını denetlemeli ve bunu halka paylaşmalıdır” dedi.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu