KıbrısManşet

Hasipoğlu pes dedirtti: Türkiye’ye alınmayan oranın mahkemelerine gitsin

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, KKTC vatandaşlarının Türkiye‘ye alınmaması konusunda, tam da UBP’den beklenen tavrı sergiledi ve ‘Giremeyenler Türkiye’de dava açsın’ dedi

Hasipoğlu’ndan pes dedirten yorum: Yaşananlar Türkiye’nin kendi kamu menfaatiyle ilgili

Kendi vatandaşlarının Türkiye’ye alınmaması konusunda hiçbir adım atmayan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘nin vekilleri, hiçbir suçu ya da davası olamayan Kıbrıslıtürklere bu konuda da sırt çevirdi.

Havadis Web TV‘de Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Hasipoğlu, Türkiye’ye giriş yasağı koyulan Kıbrıslıtürklerin başvurabilecekleri yerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemeleri olduğunu söyleyerek, “Yaşananlar Türkiye’nin kendi kamu menfaatiyle ilgili” dedi.

“Bu bizim yasalarımızla ilgili değil”

Her devletin bu tür yasal düzenlemeler yapıp, herhangi bir kişiyi ülkesine almayabileceğini söyleyen Hasipoğlu, “Bu bizim yasalarımızla ilgili değil. Bu her ülkede var” dedi.

Hasipoğlu, “Bunlar yeni yaşanan gelişmeler. Parti olarak konuyla ilgili tasarrufumuz olmadı. İnceliyoruz” demekle yetindi.

“Elçilikten talebimiz olmadı, yaşananlar UBP’nin sorunu değil”

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden de konuyla ilgili herhangi bir talepleri olmadığını belirten Hasipoğlu, ‘Türkiye’ye girişi yasak olan Kıbrıslıtürkler listesinin olduğu’ yönündeki iddialarına da değindi.

Hasipoğlu, “Çok yeni bir gelişme. Bu hafta içinde inceleme yapacağız. Ama elçilikten bir talebimiz olmadı. Yaşananlar UBP’nin değil, hükümetin sorunu. Gerek görülmesi halinde, Dışişleri Bakanlığı atacaktır” dedi.











Başa dön tuşu