KıbrısManşet

Güneydeki yangında hayatını kaybeden işçiler defnedildi

Larnaka ve Limasol ilçelerinin dağlık bölgelerinde geçtiğimiz hafta çıkan yangında hayatını kaybeden dört Mısırlı işçinin cenazeleri, Pazar günü memleketleri Mısır’da toprağa verildi

İşçilerin cenazeleri dün Mısır’a transfer edildi

Limasol’da başlayan ve dört işçinin canına mal olan yangın sonrası, hayatını kaybeden 4 Mısırlı işçi, Maged Nabil Younan Ragheb, Marzouk Shohdy Marzouk Attia, Ezzat Salama Youssef Salama, Samwiel Milad Farouk Elyas’ın cenazeleri dün Mısır’a transfer edildi.

İşçilerin cenaze töreni, bugün Minya’da bulunan Nazriya köyünün Kıpti Kilisesi’nde gerçekleşti. Kıbrıs’ın Kahire Büyükelçisi Omiros Mavromatis hükümeti temsilen törene katılırken, kurbanların ailelerine başsağlığı da diledi.
ozgur_gazete_kibris_guney_yangin_isciler

Yerel Kıpti Kilisesi Başpiskoposu, ifade ettikleri dayanışma için Mısır ve Kıbrıs Cumhurbaşkanları Abdel Fattah el-Sisi ve Nicos Anastasiades’e teşekkür etti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti, geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada, dört işçinin ailesine 95 bin Euro ve kurbanların çocuklarının her biri için ek bir 35 Euroluk ödeme tahsis edileceğini açıklamıştı. Çocuklara, talep etmeleri durumunda, Kıbrıs’taki üniversitelerde burs verileceği de ifade edilmişti.

Haber: Cyprus Mail – Çeviri: GazeddaKıbrıs











Başa dön tuşu