KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Bağımsızlık Yolu 2. Olağan Genel Kurulu ‘Bu Ablukayı Emekçiler Dağıtacak’ şiarıyla 11 Temmuz Pazar günü saat 17:00’da HasDer Lokali’nde gerçekleşti

“Bu Ablukayı Emekçiler Dağıtacak”

Üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleşen kurulda, Genel Sekreter, Parti Meclisi ve Onur Kurulu seçimlerini gerçekleşti. Ayrıca Parti tarafından hazırlanan muhalefet programı üyelerin oybirliği ile parti programı haline getirildi. Tüzük değişikliklerinin de yapıldığı kurulda, “Bu Ablukayı Emekçiler Dağıtacak” başlıklı metin de yeni dönem mücadelesi için karar önerisi olarak oybirliği ile kabul edildi.

Demokrasi ve devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçiler, kadın cinayetlerinde öldürülen kadınlar için saygı duruşu ile başlayan kurulda divan kurulu Cansu N. Nazlı, Emel Cicibaba ve Semra Basma’dan oluştu.

 

Rahvancıoğlu: “Emekçi kesimlerin yaşamları giderek zorlaşıyor.”

Genel Sekreter Münür Rahvancıoğlu kurulda bir açılış konuşması yaparak bir önceki kuruldan itibaren geçen iki senelik dönemin bir değerlendirmesini yaptı ve yeni dönemin mücadelesi ile ilgili tahlillerde bulundu. Cumhurbaşkanlığ seçimleri’nde yaşanan müdahalelere değinen Rahvancıoğlu, bu müdahalelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde bu tarz müdahalelere izin vermemenin yolunun, Türkiye egemenlerinin müdahale etmemesini arzulamak veya bu durumdan salt şikayet ederek değil, bu müdahalelere izin vermeyecek bir örgütlülük düzeyini yaratmakla mümkün olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türklerin federasyon iradesinin net olduğunun altını çizen Rahvancıoğlu, yeni dönemde de Kıbrıslı Türk halkı için tek çözüm olan federasyonun savunucusu olacaklarını vurguladı.

Pandemi ve krizin yarattığı etkilere de değinen Rahvancıoğlu, emekçi kesimlerin yaşamlarının giderek zorlaştırdığını, hükümetlerin sermayeye dönük hibeler, teşviklerin, muafiyetler kesilmezken emekçi kesimlerin sürekli kesintilere mağruz kaldığı, işsizlik ve iflasa sürüklendiği, hükümetler tarafından yalnız bırakıldığını vurguladı. Devrimci bir siyasetin emekçilerin sorunlarının görmezden gelemeyeceğini belirten Rahvancıoğlu, yeni dönemde de emekçilerin sorunlarına yönelik taleplerin yükseltilmeye devam edileceğini vurguladı.

 

Genel Sekreter Celal Özkızan

Türkiye’den Halk Evleri ve Sol Parti’den gelen mesajların okunması ve kurula katılarak dayanışan Baraka Kültür Merkez, Kadın Eğitimi Kolektifi ve TDP’nin selamlanmasının ardından, faaliyet raporu Örgütlenme Sekreteri Gazi Gök tarafından okundu ve Mali Rapor Mali Serketer Melisa Koloz tarafından okundu ve oybirliği ile aklandı. Parti Meclisi üyesi Cemre İpçiler tüzük değişikliklerini, Dış İlişkiler Sekreteri Nehir Özkızan karar önerisini, Basın Yayın Sekreteri Mustafa Keleşzade ise Muhalefet Programı’nı Parti Meclisi adına üyeye sundu. Değişiklikler, karar ve prorgramın üyenin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Parti Genel Sekreterliği’ne tek aday olan Celal Özkızan seçilirken,  Onur Kurulu’na ise Tahsin Oygar, Aksel Tatlısu, Hatice Gök, Hakan Tanıttıran, Hüseyin Tezbaşar, Meryem Nazlı ve Simser Sertel seçildi

Yirmi kişilik Parti Meclisi ise Gazi Gök, Hasan Tezbaşar, Ömer Tatlısu, Umut Ersoy, Mustafa Erk, Mustafa Keleşzade, Güngör Acar, Yahya Çukurovalı, Nehir Özkızan, Tağmaç Özbek, Cemre İpçiler, Erdoğan Selkan, Hüseyin Akçengel, Özlem Deligöz, Salih Hayaloğlu, Sevgül Uzkan, Feray Yalçuk, Ahmet Karakaşlı, Sabahat Aktaş ve Sunalp Asena olarak seçildi.

Kurul yeni seçilen Genel Sekreter Celal Özkızan’ın kısa kapanış konuşması ile sonu erdi.

 











Başa dön tuşu