Kıbrıs

Bengihan: Bu halkı bezdirdiniz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, yaptığı yazılı açıklamayla, Covid-19 salgın sürecinin yönetilmesinde, UBP-HP Hükümetinin ortaya koyduğu tavırların, tutarsız ve öngörüsüz olduğunu, bununda halkı adeta bezdirdiğini

Bengihan: Bu 30 milyon niçin pandemi hastanesi yapılması için kullanılmıyor?

Bengihan, UBP-HP hükümeti ve Sağlık Bakanı’nın, pandemi hastanesi konusunda sayısız karar aldıklarını, sonra bu kararları değiştirdiklerini belirterek, altı ayın sonunda da pandemi hastanesini hala yapamadıklarını hatırlattı.

Bengihan, “Defalarca sağlık fonundaki 30 milyonla ilgili sorduğumuz sorulara cevap almamamıza rağmen sormaya devam edeceğiz. “Bu 30 milyon niçin pandemi hastanesi yapılması  için kullanılmıyor”?. Bu konuda Sağlık Bakanı Ali Pilli halka açıklama yapmakla mükelleftir. Sn.  Pilli Ayaktan Tanı Merkezi’ne, ‘Pandemi Merkezi’ tabelası asmakla halkı kandıracağını sanıyorsa kendisine büyük bir yanılgı içinde olduğunu hatırlatırız” dedi.

“Tatar söz vermişti, Pilli de oradaydı”

Pandemi sürecinde gecesini gündüzüne katarak, kendisinin ve ailesinin sağlığını riske atarak çalışan sağlık personelinin, ek mesai ödeneklerinin hala ödenmediğini de anımsatan Bengihan, bayramın birinci günü Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de bulunduğu bir ortamda Başbakan Sn. Ersin Tatar’ın, Mart, Nisan ayları ek mesailerinin Ağustos ayı içinde ödeneceği sözünü vermesine rağmen hala ödenmediğini vurguladı.

Son günlerde vaka sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Bengihan, bununla birlikte hastanenin dolduğunu ve  Kovid-19 hastalarının otellere yatırıldığını vurgulayan Bengihan, “Otellere yerleştirilen Kovid-19 pozitif kişilere, mevsimlik işçi ve geçici hemşireler bakmaktadır. 112 hızır servisi çalışanları normal vakalar yanında şüpheli Kovid-19 vakalarını da taşımada yaşadıkları yoğunluk nedeniyle, tükenme noktasına gelmişlerdir. Sürekli risk altında olmalarına rağmen sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmamakta. Bu da sağlık çalışanlarının psikolojik olarak yıpranmalarına neden olmaktadır” dedi.

Bengihan son olarak şunları kaydetti:

“Salgın nedeniyle özelde sağlık çalışanları, genelde tüm  halkımız büyük bir belirsizlik ve endişe içinde çırpınırken sözde hükümet edenler seçim derdine düşmüştür. İçinden geçtiğimiz böylesine zorlu bir süreçte çalışanlarını ve halkını görmezden gelenlerin halkın karşısına çıkıp oy isteme hakkını kendilerinde görmeleri en basit tanımı ile haddini bilmezliktir”











Başa dön tuşu