KıbrısManşet

Korkmazhan: UBP-DP-YDP hükümeti halk düşmanıdır

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, atanmış UBP-DP-YDP hükümetinin attığı her adımın halk aleyhine olduğunu belirterek, 2 ayda 4 kez akaryakıta zam yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi

Korkmazhan: UBP-DP-YDP hükümeti halk düşmanıdır

Yazılı açıklama yapan Korkmazhan, akaryakıta yapılan zamların iğneden ipliğe her kalemde zam ve hayat pahalılığını arttıracağını vurguladı.

Korkmazhan, “Atanmış azınlık hükümet yapısı, ekonomik yükü sürekli dar gelirli ve halkın omuzlarına yüklüyor. Yeni zam ve vergiler ile çalışanlar, dar gelirliler ve halkın büyük bir kesimi daha da yoksullaştırılıyor” dedi.

“Vatandaş borcunu borçla kapatıyor”

Halkın büyük bir kesiminin borçlanarak yaşadığını ve borcunu borç ile ödedediğini vurgulayan Korkmazhan, vatandaşın ay sonunu dahi getiremediğini söyledi.

Korkmazhan, “Parası olmadığı için temel tüketim maddelerine ulaşamayanların, evine ekmek götüremeyenlerin, sağlık hizmetlerinden yararlanamayanların sayısı hızla artmaktadır” dedi.

“Bu durum kaderimiz değildir. Bıcak kemiğe dayanmıştır”

Akaryakıta yapılan zammın geri alınmasını ve hayatın ucuzlatılması için biran önce kapsamlı bir çalışma başlatılmasını talep eden Korkmazhan, “Bıcak kemiğe dayanmıştır. Ekonomik darboğaz karşısında halkı halkı koruyucu ve alım gücünü güçlendirecek politikaların biran önce hayata geçirilmesi elzemdir” dedi.

Halkı atanmış azınlık hükümetine karşı harekete geçmeye çağıran Korkmazhan, “Bu durum, dayatılan bu yoksullaştırılma politikası kaderimiz değildir. Bu durumu değiştirecek olan halk iradesi ve mücadelesidir. Gün halkın harekete geçme günüdür” ifadelerini kullandı.

Sine-i millet çağrısı

Mecliste temsil edilen muhalefet partilerine sine-i millet çağrısını yineleyen Korkmazhan, “Meclis içi ve meclis dışı muhalefet en geniş demokratik birliği sağlamak, halk düşmanı atanmış azınlık hükümet yapısını ortadan akldırmak ve topluma öncülük yapmak görevi ve sorumluluğu ile yükümlüdür” dedi.

Muhalefetin bölünmüş ve bir birinden kopuk olmasının atanmış azınlık hükümetinin dilediği gibi davranmasına ve her türlü halk karşıtı politikayı rahatça hayata geçirmesine zemin sunduğunun artık herkesin farkına varması gerektiğini vurgulayan Korkmazhan, “Gün partisel veya kişisel hesap günü değildir. Gün halkın iradesine ve halk yararına siyasi ve ekonomik ortak bir muhalefet programı oluşturup, bunu hayata geçirebilmek için en geniş güç birliğini sağlama günüdür” dedi.











Başa dön tuşu