KıbrısManşet

KTÖS Tatar’a Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iade etmesi için form götürdü

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) , Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın ‘İptal ettireceğim’ dediği Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu için İade formu hazırladı ve Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaptı

Elcil: Tatar’ın ilk yaptığı polis kıyafetlerini değiştirmek ve silah dağıtmak oldu

Açıklamada konuşan sendika Genel Sekreteri Şener Elcil, uzun yıllar önce askerlik görevini yaparken kendisinin de bu binada (Cumhurbaşkanlığı) bulunduğunu ve o yıllarda emninetten sorumlu olduğunu anlattı.

Elcil, “O dönemde Rauf Denktaş Cumhurbaşkanı’ydı. Mütevazi kişiliği nedeniyle herkes binaya rahatça girebiliyor ve derdini anlatabiliyordu. Sayın Tatar ise AKP müdahaleleriyle bu binada oturuyor. İlk yaptığı şey de polisin kıyafetlerini değiştirmek ve silah dağıtmak oldu” dedi.

“Tatar, Türkiye’yi il il gezerek AKP’nin seçim çalışmasında aktif rol oynuyor”

Bunun korkunun tezahürü olduğunu vurgulayan Elcil, birinin sizi haksız bir yere oturtması durumunda, halkın gücünden korkulacağını söyledi.

Elcil, “Dolayısıyla etrafınıza bir güvenlik çemberi oluşturursunuz ve halktan uzaklaşırsınız. Sn. Tatar bugün Mersin’e gitmiş, geçtiğimiz günlerde de Kayseri’de, diyarbakır’da, Sivas’ta idi. Karşımızda Kıbrıs Türk iradesini temsil etmeyen ve Türkiye’yi il il gezerek AKP’nin seçim çalışmasında aktif rol alan bir Tatar var” dedi.

“Tatar’a iade formu getirdik”

Cumhurbaşkanlığı’na geliş sebeplerini de açıklayan Elcil, Tatar’ın ‘İade edeceğim’ dediği Kıbrıs Pasaportu’nu daha kolay iade edebilmesi için ‘iade formu’ getirmeleri olduğunu söyledi.

Elcil, “Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iade edeceğim demişti. Bu konuda kendisine yardımcı olmak istiyoruz. Hem Kıbrıs Cumhuriyeti’ni inkar edip hem de pasaportun imkanlarından yararlanmak iki yüzlülüktür” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu