KıbrısManşet

Bıçaklı: Gariban vatandaşlara bile faiz indirimi yapılmadı

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yıllarca Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan enerji kullanarak kuruma bir kuruş ödemeyen belediyelerin 260 Milyon TL olan borçlarına Bakanlar Kurulu’nun faiz affı kararı alarak Kıb-Tek’i zarar uğrattığını savundu

Bıçaklı: Gariban vatandaşlara bile faiz indirimi yapılmadı

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada faiz affı kararını eleştirerek, gariban vatandaşlara bile bir TL faiz indirimi yapılmayarak anında elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Bıçaklı, “Ama devlet, devlete bağlı bazı kurumların ve belediyelerin borcu olan milyarlarca liralık Kıb-Tek alacaklarını Bakanlar Kurulu kararı ile affetme kararı alabiliyorlar” dedi.

“Devlet önce kendi borcunu ödesin, sonra başkasına kefil olsun”

Bıçaklı, bu gibi kurumların gününde enerji borçlarını ödemedikleri için Kıb-Tek’in borçlanmak zorunda kalacağı konusunda uyarıda bulundu.

Devletin, bu yapılanların bedelini vatandaşa ödeteceğine dikkat çeken Bıçaklı, “Aynı dönemde de belediyelerin borçlarına faiz affı getirilecek. Devleti yönetenler önce devletin Kıb-Tek’e borcu olan 120 Milyon TL borcunu ödesin, sonra başkasına kefil olsun” ifadelerini kullandı.

“Kıb-Tek hayır kurumu değildir”

Bıçaklı konuyla ilgili, “Kıb-Tek kurumdur, ancak hayır kurumu değildir. Bunu herkesin bilmesini isteriz” vurgusunu yaptı ve TÜRK-SEN, EL-SEN ve toplumun büyük bir kısmıyla birlikte Kıb-Tek’e sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.











Başa dön tuşu