KıbrısManşet

Aytaç: Akaryakıt zammından sonra araçları hareket ettiremiyoruz

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Menteş Aytaç, akaryakıt zamlarından sonra araçlarını hareket ettiremediklerini söyleyerek, taleplerini sıraladı

Aytaç: Toplu taşımacılık ülkenin kan damarıdır

Yazılı açıklama yapan Aytaç, toplu taşımacılığın ülkenin kan damarı olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Değerli kamuoyu, bizler Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Derneği olarak pandemi koşullarında en çok etkilenen sektörlerden biriyiz.

Birçok olumsuzlukları yaşamamıza rağmen, ayakta kalmaya çalışsak da petrole gelen zamların, dövizin başını alıp gitmesi, faizlerin yükselmesi biz toplu taşımacıların sonu’nu getirdiğini ve battığımızı kamuoyuna ve hükümet edenlere bildiriyoruz.

Akaryakıta gelen son zamların bizleri çok etkilediğini ve araçları hareket ettirecek durumda olmadığımızı, hükümetimize bildirmemize rağmen köklü çözümler yerine bizlere sadece zam vererek ve bu sorunun çözüle bileceğini zannetmelerini, efesle karşılıyoruz.

Gelecek zamların yolcu kapasitesinin düşmesine neden olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bu yüzden köklü çözümler getirilip toplu taşımacılık ucuzlatılmaz ise trafikte daha büyük problemler yaşanacağı aşikardır.

Çözüm ise akaryakıtın tolu taşımacıya fonsuz verilmesinin sağlanması, giderlerimizde KDV oranlarının sıfıra çekilmesi, vergilerden bir müddet muafiyet sağlanması gibi çözümler getirilmelidir.

Unutulmaması gerekiyor ki toplu taşımacılık bir ülkenin kan damarıdır, saygılarımızla sağlıklı günler dileriz”











Başa dön tuşu