KıbrısManşet

Arıklı: Rusya da beni 5 yıl boyunca almadı

Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, Cumhuriyet Meclisi‘nde Kıbrıs‘ın kuzeyini tek tanıyan ülkenin Cumhurbaşkanının konuşacağını, bu yüzden muhalefet partilerinin siyasi nezaket gereği Erdoğan’ı dinleme erdemini, nezaketini göstermek zorunda olduklarını ileri sürdü

Arıklı: CTP ve TDP’yi özellikle uyarıyorum

Arıklı, Erdoğan’ın KKTC Meclisi’nde ilk kez konuşacak olması konusunda CTP ve TDP’yi ‘özellikle uyardığını’ söyledi.

Arıklı, Ktv ekranlarında konu hakkında soru üzerine şöyle dedi;

“Böylesi önemli bir olaya şahitlik etmek isterler diye düşünüyorum. Neticede bizi tek tanıyan ülkenin Cumhurbaşkanı konuşacak. Siyasi nezaket gereği O’nu dinleme erdemini, nezaketini göstermek zorundasınız. Umarım aklı selim galip gelir ve provokasyon olmaz. Hele de katılıp bir provokasyon olursa CTP ve TDP’nin dikkat etmesi gerektiğini ifade ediyorum”

“Beni de Rusya’ya 5 yıl almadılar”

Bazı yurttaşların Türkiye’ye alınmaması ve geri gönderilmesi konularında ise Arıklı, kendisinin de 5 yıl Rusya’ya alınmadığını söyleyerek, Türkiye’ye alınmayan Kıbrıslıtürkleri kendi durumuyla aynı kefeye koydu ve Türkiye’ye karşı faaliyette bulunmakla suçlayacak kadar ileri gitti.

Arıklı şu ifadeleri kullandı:

“Rusya da beni almadı 5 yıl. Çünkü Rusya aleyhine coğrafyalarda faaliyette bulundum. Boynumuz kıldan ince. Moskova mahkemelerinde mücadele edebilirdim”











Başa dön tuşu