KıbrısManşet

Erhürman: Kararı parti yetkili organları verecek

Muhalefet partileri Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mecliste yapacağı konuşmaya katılma konusunda henüz bir karar üretmedi

Gözler muhalefet vekilleri ve partilerine çevrildi

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 20 Temmuz‘da KKTC‘de olacağını ve mecliste Kıbrıslı vekillere hitap edeceğini açıklamasının ardından, gözler muhalefet vekilleri ve partilerine çevrildi.

Özellikle son dönemlerde Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik müdahalelerin artması ve anti-demokratik gelişmelerle ilgili sosyal medyada muhalefet vekillerine yönelik baskı bulunuyor. Yurttaşlar, Erdoğan’a tepkinin gösterilmesi için muhalefet vekillerinin meclise girmemesini istiyor.

Erhürman: Kararı parti yetkili organları verecek

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Kıbrıs TV’de katıldığı bir programda konuyla ilgili, “Cenevre’den sonra ülkeye birçok Türkiye yetkilisi geldi, gitti. Muhalefetle hiç görüşülmedi. Şimdi bu toplantıya katılmak, doğru mu? Değerlendiriyoruz. Kararı parti yetkili organları verecek” demişti.

GazeddaKıbrıs’ın edindiği bilgilere göre, CTP Parti Meclisi, Erdoğan’ın mecliste yapacağı konuşmayla ilgili yarın akşam bir araya geliyor.

TDP Parti Meclisi toplanıyor

Öte yandan TDP Parti Meclisi’nin ise bugün tek gündemle toplanacağı bildirildi. Kıbrıs Postası’ndan Vatan Mehmet’in haberine göre, TDP Parti Meclisi bu akşam 20:00’de toplanıyor.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre tek bir gündem olacak. O da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC Meclisinde yapacağı söylenen konuşma.

Halkın Partisi ise konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir yorumda bulunmadı.











Başa dön tuşu