KıbrısManşet

Yeorgiu: Kıbrıs’ın güneyindeki son yangınlar trajik sonuçlar doğurdu

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin, geçen hafta 4 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangının ardından iki yangın söndürme uçağı daha kiralama kararı aldığı bildirildi

Fileleftheros gazetesi: ‘Air Tractor’ tipi yangın söndürme uçağı kiralanacak

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs’ın güneyinin başkanı Nikos Anastasiadis’in Tarım Bakanı Kostas Kadis’e, iki hava aracı daha kiralanması için talimat verdiğini ve planın, ‘Air Tractor’ tipi yangın söndürme uçağı kiralanması olduğunu yazdı.

Gazete, hava araçlarının kiralanmasıyla doğacak ihtiyaçlar için çalışma başlatıldığını ve ‘rescEU’ programı çerçevesinde Kıbrıs’ın güneyinde yangın söndürme uçaklarının konuşlanacağı bir hava üssü için yeniden talepte bulunulacağını kaydetti.

Yeorgiu: Kıbrıs’ın güneyindeki son yangınlar trajik sonuçlar doğurdu

Gazete bir diğer haberinde ise, AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Yorgos Yeorgiu’nun AB Komisyonu’na, Kıbrıs’ın güneyine yangına havadan müdahale üssü kurulması için talepte bulunduğunu yazdı.

Haberde, Yeorgiu’nun mektubunda, Kıbrıs’ın güneyindeki son yangınların oldukça trajik sonuçlar doğurduğunu ve Kıbrıs’ın güneyine kurulacak hava üssünün, gerek kendileri, gerekse bölge ülkelerinin güvenliği açısından elzem olduğunu vurguladığı belirtildi.











Başa dön tuşu