KıbrısManşet

Bora: Herkesin görüşlerini açıklaması kısıtlanamaz ama…

TMT Genel Başkanı Yılmaz Bora, bazı gazetecilerin, kuruluş ve siyasilerin, pervasızca TMT ve mücahit örgütünü kötüleme yarışında olduğunu söyleyerek, devletin bu kişileri korumamasını hatta dava açması gerektiğini savundu

Farklı seslere tahammül yok! Bir gözdağı da TMT Başkanı Bora’dan!

TMT Genel Başkanı Bora yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı televizyon yorumcularıyla bazı kuruluş ve siyasilerin, dayanaksızca, haksızca, sorumsuzca ve pervasızca TMT ve mücahit örgütünü ve hizmetlerini kötülemek ve suçlamak yarışında olduğunu üzülerek izlemekte olduğunu iddia etti.

Bora, “Hele akademisyen sıfatına sahip bazı kişilerin, araştırma yapmadan, gerçekleri öğrenmeden, bilmeden ideolojik ve/veya çeşitli nedenlerle TMT hakkında gerçeklerle bağdaştırılamayan açıklamalar yapması karşısında sessiz kalmamız beklenemez” dedi.

“Herkesin görüşlerini açıklaması kısıtlanamaz ama…”

Demokratik hukuk devletinde herkesin görüşlerini açıklamasının kısıtlanamaz olduğunu söyleyen Bora, ancak kimsenin başkasını, art niyetle, dayanaksızca ve ideolojik saplantıları nedeniyle suçlama hakkına sahip olmadığını belirtti.

Bora, “Dayanaksızca, haksızca ve yalanlarla başkalarını suçlamak etik olmaması yanında ciddi suç sayılmaktadır. Son günlere yoğunlaşan haksız saldırı ve suçlamaları kesinlikle kabullenmeyecğiz ve böyle saldırı ve suçlamalar karşısında hem ilgili yayın kuruluşu hem de ilgili kişiler hakkında yasal yollara başvurmak zorunda kalacağız. Yalanlarla ulusal dava ve ulusal değerlere saldıranların, devlet yetkilileri tarafından korunmaması, ödüllendirilmemesi aksine haklarında dava dosyalanmasının sağlanması gerekiyor” dedi.











Başa dön tuşu