DünyaKıbrısManşet

Soylu’nun cevaplaması talebiyle TİP, TBMM’ye soru önergesi sundu

Ali Bizden ve Ahmet An‘ın Türkiye‘ye girişinin yasaklanması konusu ile ilgili Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun cevaplaması talebiyle TİP, TBMM’ye soru önergesi sundu

TİP, TBMM’ye soru önergesi sundu

Türkiye İşçi Partisi-TİP, bazı muhalif Kıbrıslıtürk bireylere Türkiye’ye giriş yasağı getirilmesi sonrası Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile Bağımsızlık Yolu’nun yaptığı istişarelerin ardından, Ali Bizden ve Ahmet An’ın Türkiye’ye girişinin yasaklanması konusu ile ilgili Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle TİP, BMM’ye soru önergesi sundu.

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Bağımsızlık Yolu Türkiye halklarını temsil etme meşruluğunu kaybetmiş AKP-MHP şer ittifakının yaptıklarından, Türkiye halklarının sorumlu olmadığının bilincindedir. Bu gerçeğin vurgulanması, gerek halkımızın kendi içinde Kıbrıslı-Türkiyeli diye ayrıştırılmasına gerekse de Kıbrıs ve Türkiye halklarının birbirine düşmanlaştırılmasına izin vermemek için önemlidir. Bu çerçevede Türkiye İşçi Partisi milletvekili Erkan Baş’ın bu konu ile ilgili TBMM’ye verdiği soru önergesinin anlamlı olduğunu bir kez daha vurgularız”

(GazeddaKıbrıs)











Başa dön tuşu