KıbrısKORONAVİRÜSManşetYaşam

Polis, trafik ve Covid-19 tedbirleri konusunda uyardı

Kurban Bayramı bu yıl da salgının gölgesinde, tedbirlerle kutlanacak.

20 Temmuz Salı günü başlayacak ve dört gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili, Bayram arifesi olan pazartesi gününün idari tatil verilmesiyle kamu çalışanları için dokuz güne çıktı.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı namazı ülke genelinde 06.35’te kılınacak.

Tüm kapalı alanlarda maske ve mesafe kuralı geçerli

Kovid-19 salgını tedbirleri ile kutlanacak bayram süresince, halkın tüm kapalı ve açık alanlarda maske ve 1.5 metre mesafe kurallarına uymaları zorunlu.

Kapalı alanlarda negatif antijen testi istenecek

Otel/casino, Restoranların, pastanelerin, kafelerin ve meyhanelerin kapalı alanları, bar  ve clublar, kahvehanelerin, kıraathanelerin, kafeteryaların ve lokallerin kapalı alanları, İnternet kafeler, bet ofisler, gece kulüpleri, profesyonel sanatçıların tiyatro/konser/sergi gösterileri, sinema salonları, kapalı ve açık spor salonları, yüzme havuzları, boks, güreş ve yakın dövüş spor müsabakaları, açık alanlarda yapılacak müsabakalar, kapalı spor salonları (fitness, bireysel), lunapark, tombala vb. etkinlikler ile ibadethanelere girişlerde aşısız kişilerden ise son 72 saat içinde yapılmış negatif antijen testi talep edilecek.

Polis uyarı ve hatırlatmalarda bulundu

Bayram tatili süresince Polis, şikayet ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 ALO NARKOTİK”  ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verecek.

Polis Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Kurban Bayramını halkın huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmesi için görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini aldığını duyurdu.

Polis açıklamasında, trafik kuralları ve Kovid-19 salgın tedbirleri ile ilgili bazı uyarılara ve hatırlatmalara da yer verdi.

Merkezi Cezaevi’nde bayramlaşma, son 72 saat negatif PCR sonucuyla yapılacak

Merkezi Cezaevi’ndeki mahkum ve tutuklular, bayramda kapalı görüş sistemiyle, aile ve yakınları ile görüşebilecek.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’in Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine verdiği bilgiye göre, kapalı görüş için gelecek ziyaretçilerde son 72 saat içinde alınmış negatif PCR sonucu aranacağını vurguladı.

Bilmem, girişte ziyaretçilerin ateş ölçerle kontrolünün yapılacağını ve cezaevinde bulundukları süre zarfında maske takarak mesafe kurallarına uymalarının zorunlu olduğunu da aktardı.

Hava durumu

Bayram tatili boyunca ülke alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında olacak.

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı iç kesimlerde 37 – 40 ºC ve sahillerde 33 – 36 ºC dolaylarında seyredecek.

Hava, arife günü ve bayramın ilk günü açık, Bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü ise açık ve az bulutlu geçecek.

Belediyeler kesintisiz hizmet vermeye devam edecek

Lefkoşalılar bayram boyunca her türlü taleplerini “Alo 185 Çözüm Hattı”na 24 saat bildirebilecek. Zabıta ekipleri 9 günlük bayram tatili süresince görevlerinin başında olacak ve rutin olarak gerçekleştirdikleri denetim ve kontrollerini de sürdürecekler.

Gazimağusa’da Kurban Bayramı süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla hizmetleri ve zabıta ekiplerinin kent genelindeki işyerlerini denetimleri sürecek. Ayrıca bayram tatili boyunca kurban atıklarının toplanması için ek hizmet verilecek.

Girne Belediyesi’de  Bayramın birinci günü dahil, Çarşı Merkezi, Kordonboyu ve Otellerin çöplerini toplayacak olan belediye ekipleri, rutin programına uygun olarak temizlik hizmetlerini de verecek.

Ayrıca her türlü bilgi ve şikayet için Girne hudutları içerisinden ALO 185 numaralı telefon aranabilecek.

Güzelyurt’ta da Kurban Bayramı tatili süresince Belediye hizmetleri kesintisiz olarak sürecek. Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt’ta herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ekiplerin çalışma gün ve saatleri düzenlendi ve nöbetçi ekipler devreye kondu.

Gönyeli’de bayram süresince temizlik ve su gibi hizmetler kesintisiz olarak devam edecek.

Belediye yetkilileri, sıkıntı yaşayan vatandaşların arayabileceği telefon numaralarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre; İdari konular için 0533 880 60 10, Kanalizasyon için 0539 101 84 25, Su sıkıntısı için 0542 851 13 01, Zabıta için 0533 852 38 94 ve 0533 861 59 64, Temizlik ve defin için 0533 858 13 52 – 0533 862 58 80, Sağlık şubesi için 0533 834 65 15, Haşere-İlaçma: 0539 121 10 76, Yaşlılara Hizmet Birimi için 0533 825 31 99 numaralarının aranması istendi.

İskele Belediyesi Mezbahası, bayramın birinci ve ikinci günü olan 20-21 Temmuz’da 08.00-15.00 saatleri arasında açık olacak. Temizlik İşleri Birimi, Su İşleri Birimi ve Defin İşleri Birimi bayram tatili süresince kesintisiz hizmet verecek.

İskele Belediye binası önünde bulunan ve fatura ödemenin yanı sıra akıllı su sayaçlarına su yüklenmesine olanak sağlayan PayPoint 7/24 hizmet verecek.











Başa dön tuşu