KıbrısManşetYaşam

Heykele Hayır Platformu, ‘‘Asil Köylü’’ heykeline hayır eylemi düzenliyor

Heykele Hayır Platformu,  ‘‘Asil Köylü’’ heykeline hayır demek için 28 Temmuz Çarşamba günü, Girne Hirondel Çemberi’nde eylem düzenliyor.

Platform’dan yapılan açıklamada,  ‘Toplumsal Yıkım Projesi’’ olarak nitelendirdiği, ekolojik, ekonomik, sanatsal ve kültürel sakıncalarla dolu devasa heykel projesine karşı olan tüm halkımızı eylemimize katılmaya açıkça çağırırız denildi.

Heykele Hayır Platformu’ndan yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

Projeden derhal vazgeçilmelidir

Heykele Hayır Platformu olarak, doğaya hançer gibi saplanacak, devasa boyutlarıyla her yerden görünecek, güç, ego ve paranın sembolü haline dönüşecek ve toplumun kendi değerleri yerine bir zenginin ölümsüz olma çabası olarak görünen böyle bir heykel projesine karşı son olarak kamu oyuna yansıyan ve Orman Dairesi’nin de asla böyle bir projenin orman alanında yapılamayacağı yönündeki net görüşünden de hareketle projeden derhal vazgeçilmesi talebiyle platformumuz eylem düzenleme kararı almıştır.

Bu doğrultuda, toplumumuzun daha ileriye taşınması, doğamızın korunması, kültür-sanatımızın gelişmesi gibi farklı alanlarda çalışmalar yapan ve bir insan hakkı olan çevre hakkına sahip çıkan 50’den fazla örgütün bir araya gelerek oluşturduğu HEYKELE HAYIR PLATFORMU, 28 Temmuz Çarşamba günü, 18:30’da Girne Hirondel Çemberi’nde bir eylem gerçekleştirecektir.

‘‘Toplumsal Yıkım Projesi’’ olarak nitelendirdiğimiz ve ekolojik, ekonomik, sanatsal ve kültürel sakıncalara dolu böyle bir devasa heykel projesine karşı olan tüm halkımızı eylemimize katılmaya açıkça çağırırız.

 











Başa dön tuşu