KıbrısManşet

DAÜ-SEN: Biat kültürünü reddetmek esastır

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) meclis toplantısına katılmama kararına saygı gösterilmesi ve buradan gerekli mesajın alınarak, demokrasi ve diyaloğu geliştirecek adımlar atılması gerektiğini belirtti

DAÜ-SEN: Böyle bir ortamda demokrasinin yaşaması mümkün değildir

DAÜ-SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada, iktidar partileri ile muhalefet partilerinin diyaloğu korumalarının demokrasi, iyi yönetim ve toplumsal barış için ne kadar önemli olduğuna değindi.

Yapılan açıklamada konuyla ilgili “İktidar partilerinin devletin gücünü kullanarak muhalif düşünceleri sindirmeye, aynılaştırmaya çalışması kabul edilemez. Böyle bir ortamda demokrasinin yaşaması, ülkenin çağdaş gelişim sağlaması mümkün değildir” denildi.

“Demokrasilerde biat kültürünü reddetmek esastır”

DAÜ-SEN açıklamasında, Türkiye yönetimi ile Kıbrıslı Türk muhalefetinin diyaloğunun tümden koptuğunu ve İki ülkenin kendi içlerinde ve kendi aralarındaki siyasi partiler arası diyalogsuzluğun sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

DAÜ-SEN açıklama metninde, “Demokrasilerde biat kültürünü reddetmek, çok sesliliği korumak esastır. Her siyasi düşünceyi aynı kalıba sokma çabası hem Kıbrıslı Türklere hem de Türkiye’ye zarar verir” diyerek uyarıda bulundu.

“Sorunları büyüterek devam ettirmek akıl işi değildir”

Kıbrıslıtürklerin adada kök salmasının, demokrasinin gelişmesiyle orantılı olduğunu savunan DAU-SEN, “Buna destek olmak, saygı göstermek tüm siyasi partilerin, dost ve yoldaş devletlerin sorumluğudur. Yaşanan sorunları derinleştirmek ve büyüterek devam ettirmek akıl işi değildir” dedi.

DAÜ-SEN açıklamasını, “Son günlerde Kuzey Kıbrıs muhalefet partileriyle Türkiye iktidarının yaşadığı sorunun aşılabilmesinin yegâne yolu karşılıklı saygı temelinde yeniden diyaloğun inşa edilmesidir” mesajını vererek sonlandırdı.











Başa dön tuşu