KıbrısManşet

Alkım: Muhalif kesimler sindirilmeye çalışılıyor

Devrimci Komünist Birlik (DKB) Genel Sekreteri Yusuf Alkım, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa’daki büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı; “Muhalif kesimler sindirilmeye çalışılıyor” dedi

Alkım: Acı hatıralar tekrar hatırlanacak

Alkım’ın okuduğu basın açıklamasında,  20 Temmuz askeri harekat haftasının ‘Kıbrıs askeri harekatın yıldönümü’ olarak törenlerle kutlanmasının ayrıştırmaya yol açacağını ve Kıbrıslıtürklere yaşanmış acı hatıraları tekrar hatırlatacağını ifade etti.

 “KKTC, TC devletinin bir alt yönetimidir”

Alkım, Kıbrıs’ın kuzeyindeki devletin Türkiye Cumhuriyeti (TC) tarafından kurulduğuna işaret ederek,  kurulan devletin Türkiye’nin bir alt yönetimi olduğuna ve kontrgerilla olarak hizmet gördüğünü ifade etti. 

“Muhalif kesimler sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Kıbrıs’ın kuzeyine geleceğine işaret eden Alkım, “TC iktidarı temsilcileri yeni açılımlar yapmaya hazırlanmakta, bunun öncesinde de Kıbrıslı Türk ilerici, demokrat çevreler üzerinde baskı kurarak muhalif kesimler bastırılmaya çalışılmaktadır” ifadesini kullandı.

Protestonun bu ülke devrimcilerinin sindirilmeyeceğini göstermek için yapıldığını vurgulayan Alkım, devrimci komünistler olarak  her türlü baskıya rağmen boyun eğmeyeceklerini ifade ederek,  ilhaka karşı tüm demokratik kesimlerle birlik olacaklarını söyledi. 

“20 Temmuz işgalinin acısı Kıbrıs Türk halkına unutturuluyor”

Basın açıklamasında, 20 Temmuz askeri harekat törenleriyle ile ilgili ifadeleri de okuyan Alkım, “Güneydeki Kıbrıslı Rum halkına 15 Temmuz Faşist Darbesi ve 20 Temmuz İşgalinin acısı hatırlatılıyor” ifadelerini kullandı.

20 Temmuz’un Kıbrıslıtürkler üzerindeki etkisine de değinen Alkım sözlerine şöyle devam etti:

“İşgal rejiminin ‘faili meçhul’ katliamları, bombalamaları, komploları Kıbrıslı Türk halkına unutturularak, 20 Temmuz haftası ‘Kıbrıs barış harekatının yıldönümü’ olarak törenle kutlanıyor” 











Başa dön tuşu