KıbrısManşet

Taştekin: Erdoğan artık müjdeleriyle de korkutuyor

Türkiye’de yayınlanan Gazete Duvar’dan araştırmacı gazeteci Fehim Taştekin Kıbrıs’la ilgili gelişmelere değindiği “Kıbrıs’ı kayyumistana bağlamak ya da adaya çökmek” başlıklı yazısında yaşananlara dikkat çekerek “Rusya’nın Kırım’a yaptığını Türkiye de KKTC’ye yapacak. İlhak ya da iltihak” değerlendirmesinde bulundu

Taştekin: Erdoğan KKTC’yi devlet yerine koymuyor

Fehim Taştekin’in “Kıbrıs’ı kayyumistana bağlamak ya da adaya çökmek” başlıklı yazısında, “İktidarın Türkiye içinde siyasetten kamu kurumlarına, ekonomiden doğaya tüm alanlardaki çökme ve yok etme pratiğinden Kıbrıs da payına düşeni alıyor” dedi.

Taştekin’in yazısının devamı şu şekilde:

KKTC’nin Türkiye tarafından tanınmış statüsüne aldırmayan bir hoyratlıkla! Barış harekâtından ‘milli mutabakat’ halinde bir çökme harekâtına” diyen Taştekin, Erdoğan’ın müdahaleleriyle KKTC’yi devlet yerine koymayıp Kıbrıs adına ne varsa ezerken ileri adımlardan bahsettiğine dikkat çekti.

“Kıbrıs’ı kayyumistana bağlamak ya da adaya çökmek” başlıklı yazısından bazı bölümler şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan artık müjdeleriyle de korkutuyor. Bir müjde, bin felâket!

20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Harekâtı’nın yıldönümünde Kuzey Kıbrıs’a bir müjde vaat ediyor. Bir süre önce mevzuyu kapalı Maraş’tan açmıştı. BM Güvenlik Konseyi’nin 550 no’lu kararla kendi sahipleri dışında iskana açılmasını reddedip BM’ye devrini istediği Maraş.

Şimdi ne olacak? Kıyı şeridi açılan Maraş’ın statüsünü tamamen mi değiştirecek? “Kenti açıyoruz, Rumlar da gelsin, şu tarihe kadar gelmezlerse haklarını kaybederler” diye rest mi çekecek?

KKTC’nin ismini değiştirip “Bundan sonra adınız Kıbrıs Türk Devleti” mi diyecek? Kıbrıs açıklarında doğalgaz rezervi bulunduğunu mu söyleyecek? Ya da heyecanı kısıp sadece KKTC parlamentosuna yeni bina sözü verecek ya da temel mi atacak?

Herkeste bir merak…

Haberin devamı için TIKLAYINIZ











Başa dön tuşu