KıbrısManşet

Hade Platformu: Savaşı kutlamıyoruz, barışı hedefliyoruz

Kıbrıslı gençlerin oluşturduğu ‘Hade Platformu20 Temmuz nedeniyle bir açıklama yaparak; “Savaşı kutlamıyoruz, barışı hedefliyoruz” vurgusunu yaptı

Hade Platformu: Adamızın bölünmüşlüğünü kesin olarak kınıyoruz

Yapılan açıklamada, 1974 Türk askeri müdahalesi sırasında şiddetli vahşet meydana geldiği ifade edilirken, Kıbrıs’ta Türkiye’nin devam eden ağır askeri varlığı ile işgalini sürdürdüğü, 47 yıl boyunca adanın fiilen bölünmüşlüğünün kesin olarak kınandığı kaydedildi. 

“Yunan cuntasının hain darbesinin yan ürünü”

Askeri müdahalenin önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların ve Yunan cuntasının hain darbesinin doğrudan bir yan ürünü olduğuna işaret edilirken, 1974 olaylarından neredeyse yarım yüzyıl sonra, Türk yayılmacılığının devam ettirdiği kalıcı bölünmeye benzer durgun bir durumla ve kapsamlı bir çözüm için çalışmaya niyetli görünmeyen iki toplum liderinin inatçılığıyla karşı karşıya kalındığının da altı çizildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

Büyüklerimizin acısı, adanın her iki tarafındaki yetkililer tarafından iktidarlarını kurmak ve sürdürmek için araçsallaştırılarak istismar edildi. Bu bölücü iklimin üstesinden gelmek, birbirimizin acısını anlamak ve Kıbrıs için çok geç olmadan barışmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Askerleştirme ancak adanın tüm toplulukları Federal bir çözüm altında işbirliği yaptığında sona erebilir. Kıbrıs, kendi halkına aittir ve hiçbir yabancı ordu Kıbrıs’ın ona ait olduğunu iddia edemez. Kıbrıs’ı kendimiz sahiplenelim! Hade!











Başa dön tuşu