KıbrısManşet

Arıklı: Maraş’tan büyük müjde mi olur?

TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın gözünü girebilmek için meclis duvarlarına pankartlar astıran, kendisinin ve Erdoğan’ın flamalarını yaptırıp yana yana taşıttıran, YDP‘lileri meclis önüne toplayan ama Erdoğan‘la yan yana tek bir fotoğraf karesine bile giremeyen Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, hayal kırıklığı yaratan müjde konusunu da önemli göstermek için çaba sarf ediyor

Arıklı ne yaptıysa olmadı

Başbakan Yardımcısı Arıklı, Erdoğan‘ın müjdesiyle ilgili ‘KKTC’nin ismi değişecek, müjde bu olabilir’ demeçleri vermiş ama tüm tahminleri ve kendi arzuları boşa çıkmıştı.

Arıklı, Erdoğan’ın gözüne girebilmek için ise her yolu denemiş ama bir türlü istediği samimiyeti de kuramamıştı.

Arıklı: Maraş’tan büyük müjde mi olur?

Arıķlı şimdi de, Tatar’ın dün açıkladığı, Maraş’ın BM kararlarına uygun şekilde açılacağı haberini Erdoğan’ın müjdesi olarak göstermeye çalıştı.

Arıklı şöyle konustu;

“MARAŞ’TAN DAHA BÜYÜK MÜJDE Mİ OLUR…?

Birileri hala Sayın Erdoğan’ın Kıbrıs ziyaretindeki müjde meselesini, “Külliye,Millet Bahçesi ve Yeni Meclis Binası’ndan ibaret sanıyorlar. Akıllarınca bunu da “Ti” ye alıyorlar.

Oysa asıl müjde “Maraş”. Onu gözden kaçırıyorlar. Maraş’ın önemli bir bölümü, askeri bölge olmaktan çıkarıldı ve TMK ya devredildi.

Böylece 47 yıl önceki Barış Harekatı’ndan sonra ikinci büyük adım atıldı. Birincisi KKTC nin ilanı, ikincisi ise BM kararına uygun olarak kapalı tutulan Maraşın, Türk yönetiminde eski sahiplerinin kullanımına açılması idi.

Peki Sayın Erdoğan bunu niçin Mecliste yaptığı konuşmada açıklamadı?

Tahminim, Diplomatik çevreler bu açıklamanın Sayın Tatar tarafından yapılmasının daha uygun olacağını düşündüler…

Nitekim Sayın Tatar da bunu ertesi gün, yani 20 Temmuzda açıkladı.

Birileri hala Külliye, Meclis falan diyerek meseleyi anlamamaya ve oyalanmaya devam etsin. Biz en büyük müjdemizi aldık. Yola devam ediyoruz…”











Başa dön tuşu