KıbrısManşet

Erdoğan’ın müjdesi yolda değişikliğe uğradı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın adaya ziyareti öncesinde dillendirdiği ‘müjdesi‘nin aslında açıkladığı gibi olmadığı söyleniyor.

Esas müjde uluslararası aktörler tarafından engellendi mi? Erdoğan BM ve AB‘ye karşı buraya kadar mı ilerleyebildi?

Erdoğan’ın müjdesi başkaydı ama engellendi

Hem Türkiye hem dünya medyasına adeta şok yaşatan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki aşırı sağcı ve milliyetçi kesimde de büyük hayal kırıklığı yaratan Erdoğan’ın yeni parlamento binası müjdesi ile ilgili söylentiler devam ediyor.

Öyle ki aslında Erdoğan’ın müjdesi başkaydı ama engellendi.

Konuşulan ihtimallerin hiç biri olmadı

İhtimaller dahilinde olan, KKTC’nin adının değiştirilmesi, Erdoğan’dan birkaç gün önce adaya gelen ve temaslarda bulunan Azerbaycanlı dostluk grubu vekillerinin ‘tanınma‘ noktasındaki bir açıklaması ya da yeni bir askeri üs kurulacak açıklaması gelmedi Erdoğan’dan.

Peki sadece parlamento binası gibi basit bir haber için ‘müjde’ ifadesi kullanılması ve günlerce hem Türk hem de dünya kamuoyunda konuşturulması, Erdoğan’ın tüm AKP kadrolarıyla hatta MHP ve BBP Genel Başkanlarıyla adaya gelmesi ne anlama geliyor?

Burada 2 ihtimal var

Birincisi ve aslında gerçek olup daha zayıf ihtimal olanı; Erdoğan’ın Kıbrıs’ın kuzeyindeki toplumu hakir görmesi.

Yani Erdoğan, bizi ve toplumumuzu o kadar küçük, beceriksiz, muhtaç görüyor ki, bize bir bina yaptıracak olmasını koca bir toplum için bir müjde olarak görüyor.

İkincisi ve daha güçlü ihtimal ise, yukarıda saydığımız gerçek müjde ihtimallerinin engellenmiş olması.

Uluslararası arenada kabadayılık bir yere kadar

Aslında ikinci ihtimal çok da hafife alınacak bir ihtimal değil. En nihayetinde Erdoğan, belli bir yere kadar kabadayılık yapabiliyor uluslararası arenada.

Daha önce Rahip Brunson‘un iadesinden tutun da, Şam’da sabah namazı kılınmasına kadar Erdoğan’ın önce kükreyip sonra geri adım attığı onlarca olay sayılabilir.

Müjdenin betona bağlanması da, Kıbrıs’ın kuzeyinde Erdoğan’ın BM ve AB’ye karşı belli bir yere kadar adım atabildiği yorumlarına sebep oldu.

Kaldı ki Erdoğan, adaya gelmeden önce AB tarafından arandığını ve Kıbrıs’ta yapacağı konuşmayla ilgili uyarıldığını da kendi açıklamıştı.

İlerleyen günlerde durumun daha net ortaya çıkacağı aşikâr.

Hep birlikte göreceğiz.

Özgür Gazete/Özgür Yorum











Başa dön tuşu