KıbrısManşet

Dipkarpaz Şölenez bölgesinde, sahile beton döküldü, üzerine inşaat yapıldı

Dipkarpaz Şölenez bölgesinde sahil adeta işgal edildi. Sahile beton döküldü, beton üzerine ahşa yapı inşa edildi. Yapının önüne de boydan boya parke döşenip yürüyüş yolu yapıldı. Deniz sahiline müdahale bölgede ciddi tepkiye yol açtı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Dipkarpaz halkının 40 yıldır oy deposu olarak kullanıldığını belirterek Dipkarpaz’ın her seçim dönemi yasa dışı işlerin en çok yaşandığı bölge olduğunu kaydetti. Coşkun, “seçim dönemlerinde doğanın tahrip edilmesine bakılmaksızın yasa dışı yapılara izin verilir, seçim sonrası başlarına yıkılır” dedi

Dipkarpaz Belediyesi’nin sahilde bu tip yapılarda yetki sahibi olmadığı belirten Coşkun, belediyenin yetkisinin yere çöp atılması halinde 8 TL gibi bir ceza kesmekten ibaret olduğunu kaydetti. Coşkun, “Müdahale yetkim yok ama biz sahillerimizde böyle görüntüler görmek istemiyoruz” dedi.

Bu ilk değil

Dipkarpaz Şölenez bölgesinde deniz sahiline yapılan beton dolgu ve ahşap inşaatın bölgede ikamet eden Burhan Kalın’a ait olduğu öğrenildi. Kalın, Dipkarpaz Altın Sahil’de izinsiz olarak yapılan restoranın da işletmeciliğini yapıyordu. Kalın’a ait restoran mahkeme emri 2017 yılında İskele Kaymakamlığı tarafından yıkılmıştı

Coşkun: Dipkarpaz’da her seçim dönemi yasa dışı işler yapılır

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada, Dipkarpaz halkının 40 yıldır oy deposu olarak kullanıldığını belirterek her seçim dönemi yasa dışı işlerin en çok yaşandığı bölgenin de Dipkarpaz olduğunu kaydetti.

“Seçim biter başlarına yıkılır”

Coşkun, seçim dönemlerinde oy toplamak maksadı ile doğanın tahrip edilmesine bakılmaksızın bölgede, yasa dışı yapılara izin verildiğini seçimin hemen ardından da yıkıldıklarını dile getirdi.

Coşkun, “Öyle ki ben bir belediye olarak Şölenez bölgesinden veya herhangi bir sahilden bir kepçe kum bile alamam, bunu yapmaya kalktığım anda Çevre Dairesi müdahale eder. Ama bunu yapan birey olduğu zaman sorun yaşamıyor” dedi.

“Sahildeki yapılar belediyenin yetkisinde değil”

Dipkarpaz Belediyesi’nin sahilde bu tip yapılarda yetki sahibi olmadığı belirten Coşkun, belediyenin yetkisinin yere çöp atılması halinde 8 TL gibi bir ceza kesmekten ibaret olduğunu kaydetti.

Sahilde bu tip yapılaşmalara ve doğanın tahribatına asla onayının olamayacağını dile getiren Coşkun, “biz sahillerimizde böyle görüntüler görmek istemiyoruz” dedi.











Başa dön tuşu